TW
0

Amb les tovalloles a sobre de les espatlles i com a jaqueta. Amb aquesta imatge que es repetia ahir entre la gent del port, ningú hagués dit que una cinquantena de persones anaven a realitzar una travessada nedant.

El cel encapotat i la pluja van obligar a repensar si la festa dins la mar s'havia de dur a terme. Però la gernació que de mica en mica anava congregant-se a la zona amb el banyador entre les mans i la tovallola, ara a les mans, ara a les espatlles, van demostrar que les ganes per fer el recorregut eren més fortes que la pluja que podia caure.

Així, mentre el cel s'aclaria, fins a 55 persones s'apuntaren per a l'aventura aquàtica que organitza anualment l'Ajuntament de Maó amb la col·laboració del Club de Natació. Després d'una mica d'escalfament entre aquells que practiquen l'esport amb freqüència, els nedadors s'embarcaren cap el lloc de sortida i a guanyar qui més preparat estigués, això sí, amb l'honor de competir acompanyats per una demostració de vela llatina.

Els primers en disputar-se el guardó foren els més joves, els menors de dotze anys, qui sortiren de la meitat del trajecte programat, uns 190 metres i amb mitja hora de retard. Hi van participar tretze persones, de les quals només dues eren noies.

Javier Antequera, d'onze anys, fou qui millor temps va poder marcar, fent la travessada amb 1 minut i 25 segons. Curiosament es tractava d'un bessó. El seu germà Jorge quedà classificat en quarta posició. Era el segon any que participava en aquesta cursa dins l'aigua malgrat l'any passat, assegurava, haver quedat dels darrers.

Qualsevol qui els esperava des de terra hagués dit que l'aigua devia estar congelada però Javier Antequera ressaltava amb fermesa que "estava molt calenta".

En la cursa dels adults, que es disputava des del pantalà de l'Illa Pinto situat a uns 370 metres de distància del lloc d'arribada, hi van participar 42 persones, d'entre les quals hi havia deu dones.
La medalla de primer classificat fou per a Frank Estrada de només 15 anys qui va realitzar el trajecte amb 4 minuts i 6 segons.

La travessada del port de les festes de la Mare de Déu de Gràcia també guardonà el nedador més jove, Miguel Minué, de només vuit anys d'edat, així com el més veterà que fou Fernando Maneu de 76 anys. Tots els participants van rebre una bona dutxa d'aigua dolça. Hi faltà la xocolata calenta per convertir la jornada en un autèntic bany de festa.

Encara es lliuraven trofeus quan es començà a sentir xarbet i és que nombroses persones ja es trobaven davant l'Estació Marítima ansioses de veure arribar els gegants i, posteriorment, endinsar-se dins la cercavila que oferiria Teatre Tot Terreny amb l'espectacle General Bum Bum.