Detalls. En la rehabilitació s’han cuidat les particularitats de l’edifici - Cris

TW
0

Des de principis d'agost, Ferreries i Menorca tenen entre la seva oferta hotelera una nova opció: l'Hotel Ses Sucreres, situat als nombres 13 i 15 del Carrer Sant Joan, que pren el nom amb el que es coneixia la botiga de queviures que s'ubicava allà temps enrere i que ara, junt amb la casa del costat, s'Alberg Vell, conformen "la casa d'hostes", com l'anomenen Ignasi Truyol i Stéphanie Mahé, la parella que ha trobat a Ferreries la possibilitat de fer realitat el somni de tenir el seu propi hotel.

L'edifici és originari de 1844. S'hi han hagut de fer obres de rehabilitació durant vuit mesos, unes tasques que han procurat mantenir tot l'encant de les cases típicament menorquines, amb murs gruixuts per tenir les millors temperatures interiors, amb habitacions de sostre alt amb bigues i parets blanques, i una escala enclavada al centre de l'edifici, des d'on s'accedeix a cadascuna de les plantes superiors i també a la terrassa, des d'on es pot veure el cel de Ferreries.

L'edifici té sis habitacions (quatre que preserven totalment l'arquitectura illenca i dues concebudes amb un caire més modern) i està equipat amb mobles menorquins antics restaurats; elements de decoració elaborats amb productes naturals i defugint del plàstic; amb calefacció però no amb aire condicionat, ja que "no ens agrada i preferim utilitzar les corrents d'aire que es generen amb les finestres petites de la cara nord" i les més grosses que donen a migjorn, explica Truyol. Ell és conscient que el producte que ofereixen és "diferent dins l'àmbit turístic menorquí, ja que està concebut com un establiment petit, basat en un servei més casolà, més acollidor i amb més caliu". Una casa que "no només està destinada a la gent que ve de vacances sinó també als menorquins i a aquelles persones que vénen a l'Illa per a un esdeveniment concret".

Projecte empresarial
Stéphanie es va enamorar de Menorca només veure-la per primera vegada, fa vuit anys, quan el seu home, fill de ferrerienc -d'en Joan de Cas Molí- la va dur per primera vegada. Va ser llavors quan "vam tenir clar que volíem passar uns anys aquí".

Allò es va conjugar amb la idea de crear el seu propi hotel, atesa la tradició familiar de Stéphanie en el camp de la restauració. A partir d'allà va començar la rehabilitació de l'edifici i tot el paperum administratiu, unes gestions per les quals agraeixen l'ajut "tant de l'Ajuntament de Ferreries com del Consell insular. Ens sentim recolzats administrativament, tot han estat facilitats", diu l'empresari.

El que Ignasi i Stéphanie tenen clar és que la ubicació de l'hotel, a Ferreries, és ideal per totes aquelles persones interessades en conèixer Menorca. "Es troba al mig de l'Illa, és una alternativa per al turisme interior", asseguren. A més, senyalen que Ferreries és un poble en el que hi ha l'autenticitat menorquina, amb una gent afable i oberta als nouvinguts.

El tracte personalitzat que ofereix l'Hotel Ses Sucreres inclou també recomanacions per als clients, coses a fer durant la seva estada a Menorca. I és que la intenció de la parella és poder posar a l'abast dels visitants tot un seguit d'activitats aprofitant les característiques de l'Illa, ja sigui senderisme, muntar a cavall, en bicicleta, practicar el caiac o qualsevol altra. Un allotjament que cal tenir en compte durant tot l'any.