Plaça Príncep. Ahir al migdia es van localitzar dues tombes romanes - Paco Sturla

TW
0

Les obres públiques que s'estan executant a la Plaça Príncep de Maó han posat al descobert noves restes arqueològiques de l'antic cementiri romà que existia a la zona. Ahir al migdia els treballadors van alertar al servei de patrimoni del Consell insular davant la notícia de la troballa. Les cates prèvies realitzades i la coneixença del cementiri romà del que es tenia noticia per anteriors excavacions, tenien en alerta els arqueòlegs que realitzen el seguiment i que van acudir al migdia a fer una primera observació de les restes.

La primera impressió és que s'han posat al descobert dues tombes d'època romana datades entre els segles I i II després de Crist, és a dir durant l'Època Imperial. Les dues fosses intuïdes estan excavades a la roca, una d'elles és de forma ovalada i està tapada amb lloses que no porten inscripcions.

En les tombes s'han trobat elements ceràmics de l'aixovar que acompanyarien a les restes incinerades dels cossos. De restes òssies fins el moment no se n'han localitzat.
Les restes ceràmiques que han aparegut es troben en un bon estat de conservació pel que no sembla que hagin estat reutilitzades ni hagin estat motiu de cap saqueig.

Des del Consell insular es realitzarà avui una anàlisi amb més profunditat per prendre alguna decisió donat que estava previst que just per aquesta zona s'hi instal·lassin unes canonades. Recollida l'oportuna informació si esdevé el cas es realitzaria una modificació del projecte tal i com estava previst davant la possibilitat de trobar importants restes a la zona durant l'execució de les actuals obres.