TW
0

Autofitxa. Em dic Viviana Ferrer Vilarós, tenc 32 anys, vaig néixer a Barcelona i ara fa nou anys que visc a Menorca perquè volia viure al camp i amb tranquil·litat. He estudiat Filosofia a Barcelona i Arts i Oficis a Maó. Som professora de ioga, de l'Espai de Ioga de Maó. També m'agrada la joieria. Durant aquesta setmana celebram a Son Bou una setmana intensiva de ioga internacional.

Què els ha impulsat a organitzar una setmana de ioga intensiu a Menorca?
Arreu del món es realitzen intensius de ioga, que és una cosa distinta a assistir a classes de ioga o a practicar-ho individualment. Jo pas cada any cinc mesos a l'Índia, de novembre a març, i allà he conegut dos professors més, Sebastián Arbondo de Barcelona, que duu set anys fent ioga al Japó, i Nikhil Leal de Brasil, que es van animar a organitzar amb mi l'intensiu de Menorca. L'Illa és un lloc idíl·lic per a això, ofereix la pau propícia per practicar ioga, relaxar-se i gaudir de la natura. No hi ha aquí les distraccions, ni les renous, de la gran ciutat.

Quin tipus de ioga practiquen?
Sebastián, Nikhil i jo estudiam asheanga, que és un estil de ioga del mestre indi Tathabi Jois. A fora d'Espanya és molt conegut, però aquí encara es practica poc.

Qui assisteix a l'intensiu?
Gent vinguda de totes parts del món, els dies que som més arribam a vint persones. Ha vingut gent de Japó, Itàlia, Brasil, Barcelona, Andorra i també els alumnes de Maó. Volem animar la gent que pugui experimentar una pràctica intensiva de ioga i oblidar-se per uns dies de les seves obligacions.

Compten també amb la presència d'una cuinera japonesa. Quin tipus de menjar els prepara?
Es tracta de Sayuri Tanaka i la seva presència entre noltros és molt important. Sayuri es dedica a cuinar per a la gent que assisteix a intensius de ioga de tot el món, Austràlia, Estats Units, Bali, etcètera. Ofereix una cuina japonesa vegetariana en què cuida especialment tots els ingredients i també la forma de cuinar-los i de combinar-los. Es tracta d'una cuina molt saborosa, a més de sana. És un plaer per a noltros tenir-la aquí.

A més de ioga han organitzat altres activitats?
Sí, cada dia feim quelcom diferent. Hem vist un documental sobre meditació; hem practicat sessions de ioga relaxant abans d'anar a dormir; ahir vam anar a la platja; tenim programada una excursió amb Marc Moll; divendres gaudirem d'un espectacle de flamenc i dissabte de la dansa contemporània de Vuelta y Vuelta.

Quina rutina segueixen a diari?
De les 7 a les 8 hores practicam pranayama, exercicis de respiració i meditació. Entre les 8 i les 10 hores feim pràctica de postures, hashana. Berenam i realitzam alguna activitat. A les 13.30 hores és el dinar. A les 18 hores reprenem les classes amb ioga suau. A les 20 hores és el sopar. El ioga és una pràctica, o tècnica, per millorar la qualitat de vida, tant física com mental i espiritual.