Les fotos de l’arxiu del centre despertaren riures i records. Els centenars de persones que acudiren a l’acte signaren en el llibre de visites. - Cris

TW
0

L'Escola des Born celebrà divendres fosquet una jornada de portes obertes multitudinària i emotiva. Antics alumnes de totes les edats, mestres d'avui i d'ahir, i fillets i filletes que actualment cursen els seus estudis al col·legi públic Joan Benejam participaren en les activitats organitzades per celebrar el 75 aniversari. Grans i petits ompliren els passadissos i aules de l'escola i visitaren l'exposició dels treballs dels alumnes. La simulació d'una aula antiga va atreure l'atenció de tots i despertà vells records als antics alumnes amb els vells mapes, els llibres de fa dècades, els pupitres de llenya i el pòster de la República, entre d'altres objectes que formen part del patrimoni del col·legi.

Les aules on es projectaven les imatges d'aquests 75 anys d'història educativa concentraren l'interès de les famílies, evocant molts imborrables records d'infantesa.

El públic va poder descobrir les fotografies de l'arxiu del centre a través dels àlbums fotogràfics dipositats damunt les taules. El retrobament d'antics mestres i alumnes va ser entranyable, així com la trobada dels que havien estat companys de classe. Baix la vella araucària del pati, s'organitzà una bereneta popular. La directora, Àfrica Iriondo, i els mestres de l'escola actuaren d'amfitrions d'una jornada festiva plena de records i feliços retrobaments a l'escola més antiga de Ciutadella que mira cap el futur.