diorames. Els pessebristes s’han inspirat en el Camí de Santiago per elaborar els paisatges de fons - Javier

TW
0

El Camí de Santiago és el tema central de la tradicional exposició de diorames que presentarà dilluns el Grup de Pessebristes de Maó a la sala de cultura la Caixa. En motiu de l'any Xacobeo els pessebristes van fer la proposta a les 16 persones que participen enguany d'ambientar la història bíblica del naixement de Crist en els escenaris antics que es recorren al llarg del Camí de Santiago. La Colegiata de Santillana del Mar, el Mesón del Caballo Blanco, la Muralla de Lugo, el Monastir d'Obona Tineo d'Asturies o el famós pont romà de Cangas de Onís són alguns d'aquests escenaris. Però també hi ha hagut pessebristes que s'han fixat en elements tradicionals gallecs com l'"horreo" per ambientar el seu espai. S'han basat en fotografies tots els que no han recorregut les terres de Camí i altres que han optat lliurement per inspirar-se en altres motius, com Gaudí, o reproduir escenaris menorquins. 18 diorames en total tornaran a fer les delícies de grans i petits, de Maó i altres pobles, que esperen poder fer la visita. A l'exposició també es podran conèixer els guanyadors dels premis de pintura i ceràmica en els que han participat alumnes de distints col·legis de Maó.

El Grup de Pessebristes de Maó, per tercer any consecutiu, muntarà el Betlem de l'Ajuntament al Mirador de Ses Monges on serà inaugurat dissabte dia 18 a les 20 hores.

I diumenge 26, arribada amb avioneta del Patge Reial a l'Aeroclub a les 12 hores que es dirigirà després a l'Ajuntament de Maó.