Material. La mostra inclou gravats, ex libris i nadales - Javier

TW
0

L'Ateneu de Maó acull aquests dies i fins el proper 7 de gener una extensa exposició dels gravadors i pintors catalans Ramon de Capmany i Alejandro Coll Blanch.

Es tracta d'una mostra de l'obra més íntima dels dos artistes, companys i amics, que van gaudir d'un gran reconeixement durant els anys vint del segle passat.

Els visitants poden gaudir d'una mostra que inclou gravats, aquarel·les, ex libris i nadales. En paraules del responsable de l'àrea de cultura de l'Ateneu, Josep Bagur, es tracta d'una exposició única perquè permet apreciar la part més íntima de l'autor. "Hi ha exposades proves de taller, d'autor. És un material molt didàctic i íntim. I molt valorat. De fet, en alguns casos té tant o més valor que les obres finals", explica.

La mostra inclou un recull de vint gravats de Ramon Capmany, pintor i gravador, enquadrat en el grup dels evolucionistes dels anys vint. "Es tracta d'un estil figuratiu i pel que fa a la temàtica, té predilecció per la mitologia i les llegendes i contes catalans", assenyala Josep Bagur.

Pel que fa al treball d'Alejandro Coll Blanch, Josep Bagur assegura que les seves obres reflecteixen a la perfecció la seva personalitat. "Si parlem de les aquarel·les, cal dir que no tenen res a veure l'una amb l'altra. La seva feina eren els gravats. Les aquarel·les eren un més a més", afirma.

Al darrere d'aquesta gran exposició s'amaga una història ben curiosa protagonitzada pel col·leccionista Toni Ramos. "Rebuscant per internet vaig trobar molts gravats de Coll Blanch a la venda. Em vaig posar en contacte amb el venedor, el nét de l'artista, i em vaig oferir a ajudar-lo a promocionar el nom del seu avi i de l'amic del seu avi, Ramon de Campany", explica. La primera parada d'aquesta promoció és l'Ateneu.