aniversari. Van intervenir Irene Camps i Melina Fernández en nom dels fillets i actuà la Coral s’Escolania - Cris

TW
0

El Saló Gòtic de Ciutadella s'omplí anit de fillets i filletes, joves, pares i mares, i educadors en la celebració del desè aniversari del Consell Infantil. Es constituí el 22 de novembre de 2000, impulsat pel llavors regidor d'Educació, Manel i Martí, en un moment en què la ciutat veia important escoltar la veu dels més joves i obrir la seva participació per millorar Ciutadella. Al llarg d'aquests deu anys de feina ininterrompuda han passat 300 consellers, conselleres i suplents que han estat els portaveus dels infants de la ciutat.

Les aportacions fetes pel Consell Infantil han fet possible que Ciutadella pugui comptar avui dia amb una infraestructura com l'skateparc. De fet, el regidor d'Educació, Magí Muñoz, resaltà que les propostes sorgides en el Consell Infantil han estat idees pioneres a Menorca. Dels joves va sorgir la proposta de crear el carril-velo, així com iniciatives per millorar la neteja urbana i l'atenció als animals i el programa Discomania. Muñoz anuncià l'edició dins 2011 d'un llibre que explicarà la feina feta pel Consell Infantil durant aquests deu anys.

Durant l'acte, van intervenir Irene Camps, primera presidenta del Consell Infantil i que actualment té 20 anys, i Melina Fernández, l'actual presidenta i alumna del Col·legi Joan Benejam.

Per la seva banda, Marianna López Oleo, membre del Laboratori Infantil d'ençà la seva creació, reflexionà sobre l'important paper dels infants a la ciutat. La batlessa, Pilar Carbonero, destacà la doble celebració de l'aniversari de l'entitat i pels resultats obtinguts. "L'objectiu és potenciar persones amb capacitat per participar en el futur de la ciutat i saber escoltar els ciutadans joves, com una veu imprescindible per a una ciutat millor". L'acte es va cloure amb l'actuació de la Coral s'Escolania.