Foto de família. Els autors finalistes i els responsables de les entitats que fan possible el premi, ahir a la Sala de Cultura de Sa Nostra - Gemma Andreu

TW
0

La Sala de Cultura de Sa Nostra de Maó va acollir aquest dimecres la presentació del llibre "Ca ses russes", que inclou l'obra guanyadora del XIX Premi Illa de Menorca de Narració Curta, escrita per Llucia Palliser, així com els altres 12 relats finalistes.

L'acte de presentació del volum es va convertir en un reconeixement a la labor d'aquests premis, promoguts pel Consell, Sa Nostra Obra Social i Editorial Menorca. "Fa 30 anys no existia cap finestra oberta per al relat curt, cap escenari, cap públic. Des que I'escriptora Isabel Petrus va proposar aquest certamen, s'han publicat ja 200 relats", va remarcar Juan Luis Hernández, membre del jurat.

La literatura brinda als lectors la possibilitat de viure infinitat de vides i de fer-les pròpies. I en el cas del Premi Illa de Menorca, permet, en paraules del periodista Lluís Vergés, membre del jurat, no només estimular la creació, sinó també oferir als lectors la possibilitat de conèixer la literatura que es fa a l'Illa. Per la seva part, el director general d'Editorial Menorca, Mariano Yepes va assenyalar que l'esforç dels autors es veia ahir recompensat amb l'edició del llibre dels relats finalistes.

Per finalitzar, el conseller de Cultura, Joan Lluís Torres, va destacar la valentia dels autors per apostar per temes de denúncia social en els seus relats. "M'agrada que arrisqueu i que aneu més enllà dels temes que sabeu que sempre triomfen", va afirmar. El conseller va aprofitar la reunió dels joves autors per animar-los a seguir creant i aprofità per realçar la figura de l'escriptor menorquí Ponç Pons, recentment nomenat Escriptor de l'Any 2011. "Us animo a seguir les seves passes", va concloure.

Com a record de l'acte, els autors i la resta d'assistents van emportar-se com a obsequi un exemplar de "Ca ses Russes". Els més afortunats, fins i tot, se'l van endur autografiat.