experiència. Montse descobrí el món de les essències florals el 1987 - Cris

TW
0

Estrella vital és el nom d'una de les essències florals que prepara Montse Mascaró Piris (Ciutadella, 1963) a partir de la flor d'un cactus que viu al seu jardí. Aquesta essència va ajudar el seu pare a guanyar la vitalitat que no podia recuperar després d'un llarg tractament mèdic. El positiu resultat va ser decisiu perquè Montse Mascaró Piris prengués consciència que els remeis que havia preparat amb les flors de Menorca li donaven més bon resultat que els remeis que preparava amb les flors que havia comprat. No obstant açò, na Montse mai no ha volgut desprestigiar les Flors de Bach, a través de les quals es va introduir en el món de les essències florals, "un camí que tantes satisfaccions m'ha donat". Na Montse va descobrir les Flors de Bach quan tenia 24 anys a través d'Antònia Taltavull, especialista de la teràpia floral de Bach, creada en el segle XIX pel doctor anglès Edward Bach en descobrir com la vibració d'una flor pot ajudar a sanar física, mental i emocionalment.

Per aconseguir les essències florals, na Montse ha recorregut el camp de Menorca cercant flors que la seva intuïció com a terapeuta li diu que poden ser idònies com a remei. El secret està en dipositar-les en un recipient de vidre amb aigua destil·lada de farmàcia i deixar-les solaritzar, és a dir, a l'exposició del sol en un dia clar, de tres a sis hores a partir de la primera llum.

A través de la tècnica de la solarització ha elaborat essències florals a partir de la flor de taperera, de tàrrec (sàlvia silvestre), de llevamà o sempre en flor, entre moltes d'altres. Per exemple, Montse Mascaró utilitza l'essència floral de taperera per ajudar les persones que desconfien de la seva intuïció i per a donar confiança; la de tàrrec per a despertar la fortalesa en moments de debilitat davant l'adversitat; la de llevamà per aportar alegria i benestar en situacions d'angoixa, pena i confusió; i la de sempre en flor, per ajudar a relaxar-se quan es viu amb ansietat i estrés. A més de totes les essències individuals, la terapeuta ha definit i elaborat cinc remeis bàsics: Acceptació (per a situacions inesperades que ens desequilibren), Harmonia (per quan ens sentim esgotats física i emocionalment), Alegria (per als canvis a qualsevol etapa de la vida), Àngel de Protecció (per a aquells moments en què ens sentim perduts i no trobam la manera de sortir d'una determinada situació) i Shambhala (per a retrobar-se un mateix i com a ajuda per a superar addiccions).

Energia d'Illa és el segell que duen les essències florals elaborades per na Montse a partir de les flors de l'Illa. Mascaró ha iniciat els tràmits de sol·licitud per a obtenir la Carta d'Artesana Herbolària, una acreditació que li permetrà donar a conèixer els remeis florals de Menorca i el seu potencial per ajudar les persones a trobar-se millor. Na Montse recalca que les essències florals són naturals, sense cap efecte nociu sobre la salut.