migjorners. Veïns del poble, sota les campanes de l’església - Nieves Bosch

TW
0

Es Migjorn va donar la benvinguda a un nou any ple d'esperances i de bons desitjos anhelant que el 2011 sigui millor, en tots els sentits, que l'any 2010. Hores abans de la mitjanit els carrers del poble eren deserts, ja que tots els veïns estaven reunits amb la família o els amics per celebrar el darrer sopar de l'any.

Faltant pocs minuts per les dotze de la nit i el Pla de l'Església es convertí en l'escenari tradicional per rebre el nou any. Enguany la novetat residia en què els dotze tocs que separen l'any vell de l'any nou es donarien amb les noves campanes que el passat mes d'octubre s'instal·laren a la Parròquia de Sant Cristòfol.

Poc a poc, i quasi en l'últim moment, la plaça es va omplir. Tots els migjorners i migjorneres estaven equipats amb els dotze grans de raïm i abillats amb el tradicional "cotillón" amb serpentines, espanta-sogres i algun petard perdut. Al punt, un petit repiqueig amb la campana dedicada a Sant Cristòfol anunciava els dotze tocs sonors i solemnes amb la campana dedicada a Santa Maria que marcava les hores. Al final un repiqueig general anunciava a tot el municipi que el 2011 havia arribat.

Besades, abraçades i felicitacions, acompanyades d'una copa de cava servida pels membres de l'Ajuntament des Migjorn serviren per compartir entre tots els bons sentiments de cap d'any. La festa es perllongà fins ben entrada la matinada per celebrar un nou any ple de promeses i desitjos.