Acompanyament musical. La Banda Municipal de Música oferirà una altra peça en comptes de l’himne - Arxiu

TW
0

L'himne nacional no sonarà enguany durant la processó de Sant Antoni. És la decisió de l'equip de govern del PSOE i el PSM avalada per aprovació plenària. Va ser l'any 2000, quan en el mandat del PSOE, PSM i UCM, en el govern del Pacte liderat per Pau Lluch, es decidí que la "Marcha real" no sonés en els actes solemnes de la festivitat.

Però la interpretació de la "Marcha real" es reinstaurà el 2004, quan el llavors equip de govern del PP i el PMQ, amb Llorenç Brondo com a batle, tornà a implantar la interpretació de l'himne nacional fins avui.

L'any passat, quan ja governava Pilar Carbonero i el seu equip, la "Marcha real" no es sentí per Sant Antoni degut a que la processó va haver-se de suspendre a conseqüència de la mort d'un jove, el matí de la Diada, en l'incendi a un habitatge al carrer de ses Andrones.

Va ser en el ple del passat 14 d'octubre quan una moció presentada pel regidor d'UPCM, Joan Triay, reobrí el debat sobre la interpretació de la "Marcha real".

La proposta d'UPCM demanà l'acord plenari "perquè es continuï interpretant l'himne nacional d'Espanya, símbol de la unitat, diversitat i solidaritat de la Nació Espanyola, en la jornada de 2011, tal i com s'ha fet tradicionalment".

El PP va ser l'únic partit que va votar a favor de la proposta. El PSOE i el PSM van rebutjar l'obligatorietat d'interpretar la "Marcha real" al considerar que no està vinculada a la celebració de la Diada, mentre que el Grup Mixt argumentà que la decisió "depèn de cada equip de govern". L'abstenció dels mixtos va fer que enguany no sigui obligatori interpretar l'himne nacional per decisió de la majoria del plenari.

La Banda Municipal de Música de Ciutadella havia interpretat l'himne nacional a la sortida de la processó de la Catedral, després dels "Tres Tocs" i en el moment de deixar la imatge de Sant Antoni de nou a la Catedral. Enguany, s'interpretarà una altra peça.