TW
0

Autofitxa
"Em dic Cristina Alemany Portella, tenc 30 anys i sóc d'Alaior, tot i que ara visc a Maó. Formo part de l'associació Ara Anem, que combina temps lliure i educació. Desenvolupo la tasca de monitora. Sempre m'ha agradat molt estar a prop dels més petits. A part dels fillets, les meves aficions són la naturalesa i anar d'excursió amb amics per Menorca".

Què és Ara Anem?
És una associació que neix a Palma fa 28 anys. Es dedica a mostrar als al·lots a gestionar el seu temps lliure, a combinar educació i oci. Se'ls ensenya a compartir, a escoltar els companys i a introduir opinions.

I de Palma, l'associació arriba a Menorca. Quin ha estat el procés?
Qui ara és directora de Ara Anem a Menorca, Malú Abadia, treballava des de feia temps amb l'associació a Palma. Va venir a l'Ila per impartir un curs de monitors de temps lliure i finalitzades les classes va proposar als alumnes del curs implantar l'associació a Menorca. D'immediat vam començar els tràmits i des del mes de setembre ja estem constituïts de manera oficial.

Com poden contactar amb vostès les persones interessades en formar part de Ara Anem?
A través del Facebook o al nostre local, al carrer Josep Anselm Clavé. 56. En l'actualitat integram l'equip quatre monitores i la directora.

Amb l'associació Barango esteu realitzant aquests dies una ludoteca. Quines altres activitats tenen previstes de cara als propers mesos?
Encara no tenim res concretat, però la nostra intenció és organitzar un passacarrers per carnaval i altres activitats per Setmana Santa. Fins i tot, estem mirant d'organitzar un escoleta d'estiu.

Es dedica per complet a l'associació?
Sí, ara mateix sí. Vaig estudiar cuina però me'n vaig adonar que no m'agradava prou. Així que l'any passat vaig fer el curs de monitora de temps lliure alhora que treballava allà on podia. Sempre he sentit una gran admiració cap els fillets però mai m'havia plantejat dedicar-m'hi. Tothom em deia sempre que els al·lots m'anaven al darrere, que tenia mà per tractar-los. I al final em vaig decidir. La veritat és que estic molt contenta d'haver pres aquesta decisió.

S'aprenen moltes coses treballant amb infants?
Sí, perquè els grans hem perdut l'essència dels fillets. Veure'ls com comparteixen, com es coneixen, com riuen i com s'ho passen bé és molt gratificant.

Amb quines altres aficions gaudeix?
La meva afició és Menorca. M'encanta anar d'excursió amb els amics. Gaudir de les coves, les platges, els camins. M'agradaria molt poder descobrir amb els fillets tot això que ens brinda Menorca.