Els Reis Mags - ARCHIVO

TW
0

Després de recórrer kilòmetres i més kilòmetres per arribar a l'Illa des d'Orient, demà serà el dia en què tots els pobles podran saludar a Ses Majestats i preparar-se per desenes de regals o una miqueta de carbó. Sens dubte serà una jornada de màgia i encant on carrers i places s'ompliran d'il·lusions, fantasia i rostres de satisfacció. Ho faran en vaixell, carrossa, cavall o carretó, però en qualsevol cas endolciran una nit màgica per a petits i grans.

A mode d'apunt, cal ressaltar que a les poblacions des Mercadal i Ciutadella les tres Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar llençaran caramels amb clara essència solidària, de Comerç Just.

Ciutadella

La comitiva reial sortirà del Camí de Maó a les 19 hores de demà amb la novetat que les comparses faran l'itinerari per l'eix peatonal a peu. Ciutadella recupera per tant el recorregut tradicional de la cavalcada ja que tornarà a ser fins la Plaça de ses Palmeres enllaçant sa Contramurada fins Es Pins i d'allà a l'Ajuntament on tindran lloc els discursos reials. Continuaran el recorregut a peu per l'eix central de la ciutat. Faran la tradicional adoració del Naixement a la Catedral i continuaran fins la plaça de ses Palmeres. La comitiva enllaçarà per la Plaça Federico Pareja fins el monestir de Santa Clara. La Policia Local informa que es prohibeix l'estacionament a partir de les 15 hores de demà al Camí de Maó, avinguda Constitució (tram entre la plaça Alfons III i carrer Vila Juaneda), avinguda Jaume I El Conqueridor, Negrete, plaça des Pins i Plaça des Born.

Maó

Ses Majestats arribaran a Maó per mar damunt les 19 hores a bord d'un veler i, un cop rebuts per les autoritats, la comitiva emprendrà el camí de pujada cap a l'Ajuntament per la Costa de ses Voltes. A ritme de màgia, els més petits podran escoltar el discurs reial que s'oferirà des del balcó de l'Ajuntament. Les carrosses que rebran a les Majestats han estat renovades.

Alaior

Set carrosses formaran la cavalcada de Reis d'Alaior. Demà dimecres i procedents d'Orient Melcior, Gaspar i Baltasar apareixeran des de la zona escolar a les 19 hores per iniciar el recorregut cap a Sa Plaça des del carrer des Banyer. La comitiva reial baixarà cap Es Ramal i en el recorregut de tornada, a Sa Plaça, baixaran de les carrosses per dirigir-se a l'església de Santa Eulàlia a peu. Allà els esperarà la cantant Maria Camps.
Posteriorment es dirigiran cap a l'Ajuntament on oferiran el tradicional discurs reial i recepció i lliurament de globus. Dijous, les tres Majestats visitaran els residents del geriàtric i les persones majors o malaltes del poble.

Es Mercadal

La desfilada formada per tres carrosses i un camió carregat de regals sortirà demà a les 19 hores i recorrerà els carrers principals del poble. La primera aturada serà el geriàtric. Posteriorment i a peu aniran fins l'església per fer l'adoració al betlem. Després, tornaran a les carrosses per iniciar la desfilada pel carrer Nou en direcció a la Plaça Constitució i serà allà on tots els fillets podran pujar a saludar-los.

Fornells

L'arribada al poble pesquer serà per mar a les 19 hores. Un cop rebuts per la gent es dirigiran en una carrossa a l'església a adorar el betlem. Tornaran cap a la plaça de s'Algaret on oferiran un discurs per, tot seguit, iniciar el repartiment dels regals entre els nens del poble.

Sant Lluís

La sortida de la cavalcada de Sant Lluís, amb cinc carrosses, serà dijous a les set del matí des del Molí de Dalt del poble fent aturada davant l'església per adorar el Naixement que reposa en una de les arcades exteriors. A més de recórrer els carrers del poble també visitaran les zones de Torret, es Consell i s'Ullastrar.

Ferreries

La cavalcada es farà present a les 19.30 hores de demà i seran les torxes les encarregades d'anunciar que les Tres Majestats ja han arribat al poble. Ho faran per l'avinguda Verge del Toro. Posteriorment es dirigiran a l'Ajuntament on els fillets podran saludar-los i fer-los les darreres peticions. Durant la nit, faran el repartiment de regals casa per casa.

Es castell

La cavalcada reial farà la seva arribada per mar des de Calasfonts a les 19.30 hores, en concret, des del Club Nàutic. Un cop rebuts per la gent els Mags visitaran l'església del Roser, l'Ajuntament i el Centre de Cultura. Per dijous la comitiva reial repartirà els regals pels carrers del poble a partir de les vuit del matí.

Es Migjorn

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les 19.30 hores de demà amb tres carretons del tipus maratons. Estaran acompanyats per la banda de cornetes del poble i la banda de música des Migjorn a més dels patges que els custodiaran a cavall i a peu. Després de recórrer els carrers del poble es dirigiran a la Plaça de l'Església on adoraran el naixement vivent i on llegiran el tradicional discurs reial.

Sant Climent

Els Reis Mags es trobaran amb una novetat enguany a Sant Climent, un betlem vivent format per una vintena de nens. Es podrà visitar a Sa Plaça (darrere l'església) des de les 19 hores. L'arribada reial serà a les 20 hores de demà visitant el betlem i oferint un discurs al Pla de l'Església. Posteriorment repartiran els regals casa per casa. Les tres Majestats aniran a cavall i portaran un camió de regals i un de carbó.

Llucmaçanes

No serà fins dijous quan els llucmaçaners vegin arribar els Mags d'Orient. A les vuit del matí i acompanyats per la Banda de Cornetes i Tambors arribaran amb galera i una furgoneta de regals per iniciar el repartiment pel camí de Binicudrell, Ferranda, camí de Baix i els carrers del poble.