Presentació. José Manuel García i Zulema Bagur, acompanyats per Maria Josep Morrell i Vicenç Tur - PAM

TW
0

Es Bastió de s'Illa va presentar ahir el seu nou disc, sota el títol "Ses nostres cançons", un recull d'onze temes extrets del cançoner popular de Menorca. La formació pretén amb aquest treball donar "una visió de la Menorca més antiga a través d'un aire més modern", en paraules de José Manuel García, membre de l'agrupació.

Es Bastió de s'Illa es va formar fa gairebé tres anys amb l'objectiu d'apropar la música popular de l'Illa al gran públic. Al llarg d'aquest temps els 13 components de l'agrupació han descobert què agrada més al públic menorquí i ho han tingut en compte a l'hora de dur a terme aquest nou treball. "En aquest disc hem inclòs les cançons que ens han marcat i que han arribat més al públic. A l'hora d'escollir hem tingut en compte també si les cançons havien estat enregistrades amb anterioritat o no", va subratllar José Manuel García. Així, els amants de la música tradicional podran gaudir amb temes com "S'orinal", "Na Margalideta" i "Ses Coques".

El disc, del que s'han fet 4.000 còpies, es repartirà de manera gratuïta a les actuacions del grup arreu de l'Illa per tal de continuar amb la labor altruista de la formació. "Som una associació sense ànim de lucre. Els recursos que hem obtingut amb els concerts els hem invertit en aquest projecte", va assenyalar García durant la presentació.

La pintora menorquina Zulema Bagur ha estat l'encarregada de dissenyar la portada del nou treball des Bastió de s'Illa, amb la que ha pretès reflectir la filosofia del grup d'apostar per la recuperació de la tradició. "He escollit el pont de Sant Roc però podria ser qualsevol bastió de l'Illa, perquè en el disc estan representats tots els pobles", va afirmar. La pintora ha apostat per tècniques modernes com el 'collage' i ha inclòs en el disseny referències a les lletres de les cançons que formen part del disc.

Tant el batlle de Maó, Vicenç Tur, com la regidora de Cultura, Maria Josep Morrell, van voler assistir a la presentació de "Ses nostres cançons" per posar de relleu "la disponibilitat" que ha tingut Es Bastió de s'Illa sempre que han requerit la seva presència en algun espectacle. En aquest sentit, Vicenç Tur va mostrar el seu agraïment a la formació per la feina de recuperació de la tradició que du a terme i va reafirmar la intenció de l'Ajuntament de seguir col·laborant amb el grup "fomentant actuacions".