Els animals, la gastronomia i els secrets dels oficis tradicionals, protagonistes de la jornada - Gemma Andreu

TW
0

La Plaça Nova de Sant Lluís es va omplir ahir de tradició en el dia en què Menorca rendia homenatge al seu patró. El mercat organitzat amb motiu del dia de Sant Antoni va atreure a nombrosos veïns i també visitants de diferents punts de l'Illa que no es van voler perdre la mostra de productes artesans típics de Menorca.

Com no podia ser d'una altra manera, els animals van gaudir de grans dosis de protagonisme. Cavalls, bens, porcs i cabres van convertir-se en els més fotografiats del dia i en els més admirats, en especial, pels més petits, emocionats de poder veure una estampa tan singular a la plaça del poble. Els nombrosos assistents que ahir van passar per la fira també van poder apreciar de ben a prop els secrets d'oficis artesanals com el dels araders o ceramistes.

Per als aficionats a la gastronomia típica de l'Illa, el mercat de Sant Lluís va ser una bona oportunitat per fer-se amb els productes més simbòlics. La sobrassada, el formatge, el vi i la verdura de la terra, així com les pastes més representatives de la gastronomia menorquina, es van convertir en els productes més desitjats. La Diada de Sant Antoni va ser per molts, l'ocasió ideal per endin-sar-se en la història de Menorca a través dels llibres que expliquen els secrets d'alguns dels llocs més emblemàtics de la terra.

En mig d'un gran ambient, petits i grans van gaudir d'una jornada festiva en què van revifar les tradicions i van poder gaudir dels productes més representatius de l'Illa.