Ciutadella. Nombrós públic a la projecció d’ahir capvespre - Cris

TW
0

Fascinada per la possibilitat de conèixer un dels darrers secrets de la Catedral de Menorca, una gernació va assistir ahir vespre a la presentació de "La porta oculta", el documental amb el que Enyorança Vídeos ha volgut reflectir com va desenvolupar-se la troballa de la mà i el cor d'Agustín Petschen.

L'arquitecte encarregat de la rehabilitació de la façana neoclàssica de la Seu menorquina, construïda per ordre del bisbe Juano a principis del segle XIX es revela al llarg de la seva interlocució amb Juan Elorduy, impulsor del projecte junt amb Joan Allès, d'Enyorança Videos, com un apassionat de la seva feina.

La seva passió, capaç de contagiar els que prenen part en el documental, gravat al llarg de 2010, va veure's estimulada a aquesta intervenció pel fet que el bisbe Pasqual, a 1949, feu unes cates i deixà escrit que darrere la porta neoclàssica hi havia l'altra gòtica, "delicada i bellíssima", al temps que animava a les generacions futures a descobrir-la.

"La porta oculta" s'ha obert, emperò, no ha descobert tot el potencial que amaga. Està sense intervindre, sense restaurar i el timpà roman completament buit. Potser, un proper documental pugui mostrar una intervenció del segle XXI, que permeti una conciliació d'estils artístics diversos, confirmant la Catedral com el lloc on tot hi cap, on són possibles aportacions culturals diferents que s'integren en un únic conjunt.