Baltasar Seguí Feliz. Bomber - Javier

TW
0

Autofitxa
Em dic Baltasar Seguí Feliz, sóc de Maó i tenc 36 anys. Treballo com a bomber al Parc de Maó i les meves principals aficions estan relacionades amb els esports aquàtics com el surf o el busseig. També practico pàdel, escalada i tennis.

Per què va decidir ser bomber?

Supòs que va influir el fet que mon pare ho era. És una feina que m'atreu perquè és molt dinàmica. Cada dia vius situacions noves, des de rescats a la mar fins a incendis o accidents. Un poc de tot.

Quin és el dia a dia d'un bomber des de l'instant en què arriba al Parc?

Cada dia s'han de fer unes feines determinades, com són la neteja de camions, el manteniment de material i la preparació física mínima individual de cada bomber. Però també hi ha temps per a la convivència. Després, es tracta d'esperar i estar preparats per si hi ha una sortida.

Quin procediment segueixen des del moment que reben una avís?

És tot molt ràpid. Ens canviem de roba i miram de recollir el màxim d'informació per saber on anem i què hem de fer i fer-ho el millor possible.

La feina de bomber requereix una gran estat físic. Com es prepara?

Abans de començar la jornada faig 30 o 35 minuts de carrera. A més, cada dia dedic mitja hora a fer feina al gimnàs. A part, en el meu temps lliure, practic molts esports físics.

La preparació psicològica també és fonamental?

Sí, hi ha que estar ben preparat mentalment. A vegades es viuen situacions traumàtiques, però hi ha que intentar oblidar-les. No pots carregar-te amb tanta pressió.

La por té cabuda a la seva professió?

A vegades sí que sents por perquè no saps amb què et trobaràs i perquè en ocasions poses la teva vida en risc. No hi ha ningú que no tengui por, però es pot controlar. I l'hem de controlar perquè sabem que no podem fallar, la gent espera la nostra arribada i la nostra millor actuació.

Recorda la seva primera sortida?

La recordaré sempre perquè va ser la primera i perquè va ser un accident de trànsit un poc traumàtic.

Creu que la feina dels bombers està prou reconeguda?

No, perquè la gent desconeix com fem feina. Estaria bé que s'organitzessin més jornades en què la gent pogués visitar les nostres instal·lacions i veiés com treballem i quins materials fem servir.

Què li sembla el nou Parc de Bombers de Maó?

Guanyarem molt amb aquest nou edifici perquè les instal·lacions actuals estan molt deteriorades i no es van dissenyar pensant en un parc de bombers.