TW
0

Autofitxa
Em dic Juan Manuel Oliver Piris. Sóc des Castell i tenc 38 anys. Sóc el delegat a Menorca de la Asociación Balear de Dardos Top Player. Treballo com a comercial i en el meu temps lliure, a banda de jugar als dards, m'entretenc molt amb activitats relacionades amb l'esport, en especial, el futbol i el bàsquet.

Quina és la tasca de la Asociación Balear de Dardos Top Player, de la que vostè n'és el delegat a Menorca?
Per poder disputar els campionats de dards electrònics que es van organitzant, hi ha que estar federat. I per tant, aquesta és la causa principal de l'associació. A més, és la que organitza els campionats. En el de Menorca hi participen 12 equips, que pertanyen a 12 bars diferents. Tots els dijous a les 20 hores es disputen les partides. El primer i el segon equip millor classificats participen després als campionats nacionals, que congreguen fins a 8.000 persones. El pròxim serà a València el proper mes de març.

Quina particularitat tenen els dards electrònics?
És un tipus de dard que té com a característica diferenciadora que no pot superar un pes màxim de 18 grams.

Com a delegat de l'associació a Menorca quina és la seva tasca?
Mirem que els bars on es desenvolupa el joc compleixin el reglament i preparem els campionats. A més, intentam crear afició. Convidem a la gent que és nova en aquesta pràctica a que vinguin als campionats i els ajudem i resolem els dubtes que puguin tenir.

Hi ha molta afició als dards a Menorca?
Sí, cada vegada hi ha més gent que participa. Però molts ho fan a nivell aficionat, no estan federats. De totes maneres, quan celebrem els campionats sempre hi ha gent que s'interessa pel joc i ens demana sobre el seu funcionament.

Com va començar a participar en aquests campionats?
Fa vuit anys vaig començar a practicar amb dards de punta d'acer. Hi jugava amb anglesos residents a Menorca, que són els que més afició tenen. Un dia, per casualitat, vaig conèixer a Pedro López, "Champi", que és el que està al capdavant de la federació de dards electrònics de Catalunya. Ell em va aficionar a aquesta modalitat. Ja fa tres anys que practico amb dards electrònics i dos que sóc el delegat de l'associació a Menorca.

Què li aporta aquesta afició?
Em permet passar una estona agradable amb els amics i conèixer gent nova. A més, m'ha permès viatjar. Vaig participar a un campionat nacional a Marina d'Or i va ser una experiència molt bona. El món dels dards mou molta gent, tot i que sembli que és una pràctica que passa desapercebuda.