Taller. L’organitza el Consell i l’imparteixen Ruth Moll i Virginia Dorado - Gemma Andreu

TW
0

Són aturats, tenen una mitjana de trenta anys i s'estan preparant per a tenir una sortida laboral de futur. D'ençà l'1 de desembre són els beneficiaris del Taller Ocupacional Sanitja, que prepara deu alumnes com a guies d'itineraris en bicicleta. La formació finalitzarà el proper 31 de maig i els atorgarà una acreditació professional reconeguda a l'àmbit estatal i europeu.

Els deu alumnes, d'arreu de Menorca, reben classes teòriques a una aula del polígon d'Alaior. La professora és Virginia Dorado, llicenciada en INEF. La part més dura, la pràctica, la imparteix Ruth Moll, entrenadora nacional de ciclisme. Moll, gran coneixedora de les rutes en bicicleta de Menorca, entrena els futurs guies fent recorreguts pel Camí de Cavalls i per rutes d'interior de 40 quilòmetres per jornada. La preparació física és important, com també conèixer bé els itineraris, els nivells de dificultat, els encants de cada ruta o tenir coneixements sobre alimentació, una correcta hidratació i, fins i tot, nocions de mecànica en cas d'avaria de la bicicleta. El Consell és l'impulsor del taller ocupacional, que en un 90 per cent finança la Conselleria de Treball del Govern balear.

El president del Consell, Marc Pons, afirma que "som una potència com a destí de sol i platja, però tenim un potencial en turisme i naturalesa que hem de dinamitzar per a generar riquesa i crear llocs de treball". El conseller insular de Serveis Generals, Gabriel Subirats, destaca que els alumnes que obtenguin la certificació estaran qualificats i preparats perquè empreses d'esports, natura i turisme actiu els puguin contractar com a guies de cicloturisme.