Fira. La primera jornada d’aquest setè saló d’stocks es va celebrar amb una nombrosa assistència, cues incloses, i un ampli assortit de prendes per a totes les edats i públics - Gemma Andreu

TW
0

Qui no ha desitjat alguna vegada convertir-se en la protagonista de la pel·lícula "Pretty Woman", Vivian, per tal de celebrar una jornada de compres sense preocupar-se del pressupost. Doncs ahir més d'una va poder complir el seu somni, sentir-se una Julia Roberts, carregada de bosses i més bosses, emprovant vestits, sabates, complements i fins i tot alguna que altra peça de roba de nit a uns preus de vertigen.

Ahir na Joana rondinava a la recerca d'unes botes de festa, na Laura cercava peces de roba per a la seva filla de quatre anys i n'Ana s'emprovava un vestit per a la seva primera comunió. La seva mare comentà que "a mi m'agrada venir a la fira perquè hi trobes tot allò que necessites en una sola superfície i, a més, els preus s'han rebaixat de forma notable".

La VII Fira d'Stocks va arrencar ahir amb l'optimisme i la il·lusió com a combustible i amb un ambient de satisfacció generalitzat, per una banda els comerciants, que veien omplir la caixa i, per l'altra, els clients que adquirien articles a molt bon preu.

El setè saló comercial que es celebra al Recinte Firal de Maó i que organitza el Govern, el Consell i ASCOME va doblar el nombre de visitants respecte a la primera jornada de l'edició passada amb una afluència que superà les 2.000 persones. És més, a migdia ja s'havien registrat un milenar de visites.

La gent seguia un ritual: necessitar un article, entrar a la tenda, observar les peces fins trobar el producte, demanar la talla, emprovar-s'ho, posar la mà al moneder i, una nova bossa a carregar. Amb tot això, no hi era de més mirar algun que altre capritxet que, malgrat no ser estrictament necessari, era el moment d'aquirir-lo. Enguany un total de 65 establiments -que van des de roba i calçat, roba interior, articles de decoració, llibres, pesca, vestits de núvia i llaminadures- posen a l'abast del públic un assortit de gènere per a totes les edats i gustos.

El president d'ASCOME, Vicente Cajuso, titllà la cita com l'edició de l'optimisme, la il·lusió i la satisfacció. Per al responsable dels comerciants de l'Illa "hauria estat més positiu que no hi hagués saldos", així i tot considerà que l'augment en el nombre d'expositors suposa un increment de l'oferta i, per tant, una major varietat i més vendes. Segons Cajuso, la gent es reserva una part del pressupost de rebaixes per a aquesta convocatòria ja que es poden trobar articles amb descomptes superiors al 60 per cent. Així mateix, asseverà que la crisis afavoreix la Fira d'Stocks ja que la gent compta amb un ampli ventall d'oportunitats a preus assequibles per a les butxaques.

Per la seva banda, la responsable insular d'Economia i Medi Ambient, Antònia Allès, parlà d'una "fira demandada pel sector i que ja s'ha consolidat". Per a la consellera, "l'increment en el número d'expositors és símptoma d'il·lusió i d'afany per sortir de la crisis".

El saló es pot visitar avui de 10 a 21 hores i demà de 10 a 20 hores.