Eines. La xarxa es configura com un suport perfecte per acostar la informació als potencials visitants

TW
0

De la paraula als fets o el que és el mateix, 1.027,5 kilòmetres que conformen una trentena de rutes circulars per a bicicleta, aptes també per recórrer a peu. El discurs del turisme actiu comença a concretar-se a Menorca de la mà de la Fundació Destí Menorca i, en el cas de la bici, de Pere Català, dinamitzador de cicloturisme i un bon conegut dels afeccionats en la seva qualitat de president de la Penya Ciclista de Ciutadella, impulsora de l'exitosa Volta a Menorca en BTT.

Català va presentar el passat divendres a empreses turístiques un exhaustiu document demostratiu de la feina que està fent-se dins del Pla de Dinamització del Producte Turístic per promoure l'arribada de visitants que desitgin gaudir de l'Illa sobre dues rodes. "Hem engegat un pla de formació i dinamització per empreses interessades en el turisme actiu amb l'objectiu de dissenyar una oferta coherent i global que es pugui vendre millor, perquè el primer és tenir-la i després oferir-la, no com ha passat altres vegades", explica Català.

Aquest pla no podia comptar amb un aliat millor que aquest "boig" del món de la bici capaç amb el que té actualment Menorca -"hi ha encara molts camins tancats, antics que s'han perdut o de titularitat privada que exigirien mesures per poder-se emprar", apunta- de dissenyar rutes que gairebé cobreixen tota l'Illa i de preparar una complerta informació que farà més còmoda la planificació i l'execució d'un viatge.

Català no ha deixat res a l'atzar el que es tradueix en rutes per tot -"la zona millor preparada és el Llevant de l'Illa, sobretot al sud perquè al nord està el Parc Natural de l'Albufera des Grau, on els Ajuntaments han fet via"- i la previsió d'un nou visor cartogràfic en el que s'està treballant per arrodonir la informació que es proporcioni als visitants.

Fins i tot, el projecte contempla recorreguts adaptats al temps d'estada a l'Illa -amb propostes per a tres dies o una setmana- i d'altres temàtics, com ara la que s'ha pensat per visitar els indrets més rellevants del que va significar la dominació britànica.