Film. Víctor Petrus és el protagonista del treball que es rodà el gener - arantza domínguez

TW
0

No tothom pot dir que ha presentat la seva obra a Cannes. I molt menys quan l'ingeni cinematogràfic que ho fa possible viatja de Menorca a la ciutat francesa del glamour i de la qualitat del setè art per excel·lència. La trajectòria de la realitzadora Anna Petrus és d'aquelles que va a poc a poc però amb molt bona lletra. La següent passa no se l'esperava ni ella mateixa. L'ha agafat desprevinguda. Tant que el seu equip està acabant d'enllestir la cinta que li han seleccionat per a participar al Short Film Corner de Cannes, un espai especial organitzat pel millor certamen de cinema del món.

"Trumpet" es començà a rodar el passat gener a un pis del barri de Vallcarca, a Barcelona. "Parlo del tema de la soledat contemporània a partir d'un home que arriba a casa, saluda al seu ca i deixa una trompeta damunt la taula...". La directora i guionista assegura que no cal avançar més detalls per deixar en mans de l'espectador el factor sorpresa. El curtmetratge de ficció, amb una durada de 10 minuts i enregistrat en HighDefinition, està protagonitzat per Víctor Petrus, germà de la realitzadora amb qui treballa conjuntament en la companyia independent de música i cinema Dues Gotes, que comparteix la producció del film amb Menorca Nítida.

"Tan sols ens resten uns detalls de la fotografia, la postproducció de so i el color de la llum per al muntatge definitiu", explica Anna amb qui, a conseqüència de la selecció a Cannes, ja s'ha posat en contacte el primer dels festivals (en aquesta ocasió francès) interessats en fer-se amb la cinta. "Sens dubte se'ns obriran moltes portes. El Short Film Corner és un punt de trobada per a certàmens i programadors de tot el món. Un espai per a l'exhibició dels treballs d'escoles i joves creadors. La cita és entre els dies 11 i 22 de maig. "Nosaltres hi serem presents del 15 al 22 per aconseguir tots els contactes possibles. Estic molt contenta per aquesta oportunitat, així que continuo lluitant pel meu somni que és fer pel·lícules", clou.