"La bona sort". L’escultura de Sant Pere Nou és una esfera de tres metres de diàmetre de 1.800 ferradures - Gemma Andreu

TW
0

Alaior ja té amulet de la sort. El nou talismà fou ahir col·locat a la zona de Sant Pere Nou com a punt i final de la remodelació integral de la plaça.

L'artífex de "La bona sort", Núria Román, estava exultant de veure culminat un procés que, a partir d'ahir començava a caminar sol.

A les deu en punt del matí una grua amb plataforma arribava a Sant Pere Nou acompanyada pels nervis de Román qui patí molt per l'esfera que fregava el cablejat elèctric. La sort s'enlairà pels aires fins trobar el seu lloc, una base oval de xapa emplenada de terra. A toc de soldadura es van escometre els treballs de consolidació.

"La col·locació ha estat com encaixar una peça més de l'entramat, del trenca-closques", explicava l'artista i assegurava que "l'escultura explica que a partir de petites aportacions, 1.800 en aquest cas, és possible crear una gran obra".

D'aquesta manera, Sant Pere Nou compta amb una esfera de tres metres de diàmetre que parla de diafanitat, de transparència, de fragilitat però duresa alhora i de bones vibracions.

L'arribada de l'escultura no deixà indiferent a ningú. Les ciutadanes que practicaven tai chi van donar l'enhorabona a l'artista.

Una veïna que sortí del gimnàs en el moment de la col·locació s'aturà en sec davant l'esfera i deixà anar un "me ben agrada aquesta escultura" i els treballadors de Correus qui hauran de conviure amb l'obra, van sortir per observar tot el procés d'ubicació insinuant la bona sintonia que transmet la peça. Mentre Francisco Martí Hidalgo soldava l'obra, assegurà que "després de cinc mesos, el taller l'enyorarà".