TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a l'any 1992 a Maó. Actualment estudio un grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes a l'Institut Joan Ramis i Ramis de Maó. M'agrada fer tot tipus d'esport i també la fotografia i el retoc fotogràfic. Vaig marxar a Finlàndia el passat dia 18 de maig per dur a terme unes pràctiques formatives gràcies al programa Leonardo i no tornaré a Menorca fins el 25 de juny.

Com va sorgir la possibilitat de marxar a Finlàndia?
Durant el primer any del grau un dels nostres professors, en Kiko, ens va comentar la possibilitat de realitzar una part de les pràctiques formatives a qualque país de la Unió Europea. No m'ho vaig pensar dues vegades i em vaig apuntar. En un primer no sabíem a quin país ens tocaria, però jo estic content amb Finlàndia. Ja que he marxat fora d'Espanya, ho faig enfora!

Va aterrar fa deu dies, quina va ser la seva impressió a l'arribar?
Vaig tenir una impressió bastant positiva encara que el dia que vaig arribar plovia una mica. Tot i així, el clima era agradable per ser un país del nord d'Europa.

A quina ciutat es troba?
A Mussalo. Visc a una residència amb altres estudiants de Madrid, Barcelona, Canàries, Mallorca, Alemanya, Estònia i República Txeca.

S'ha adaptat fàcilment?
Si, l'adaptació ha estat molt ràpida. M'he amollat una mica amb l'anglès, abans no el parlava per vergonya però aquí no tinc altre remei. El clima és agradable, ara mateix tenim una temperatura de 15 graus aproximadament. Fa molt de sol durant el dia però pel vespre fa més fred. Tot i així, posem la calefacció i estem a gust.
En relació amb les hores de llum, pensava que em seria difícil dormir, ja que es fa fosc a les 23.30 hores i a les 3.30 hores de la matinada ja es de dia una altre vegada. No obstant, poso les cortines i és com si estigués a Menorca!

Dilluns va començar les pràctiques, com han anat aquests dies?
Molt bé. Estic a una empresa que es diu Zecomputer. Aquests dies he conegut als meus companys, un es rus, dos finesos i un altre espanyol. Durant la meva estada hauré d'ajudar a desenvolupar pàgines web.

Què espera d'aquesta experiència?
Esper que sigui una experiència agradable i que m'ajudi a millorar a nivell formatiu i també com a persona.