Els cavalls van embullar l’ambient al lloc del caixer pagès. - Carles Mascaró

TW
0

Ses Tavernes es convertí ahir vespre en l'epicentre de la bulla prèvia a les festes de Sant Joan. En els darrers any s'ha fet tradicional la visita al lloc del caixer pagès que posa es Be per gaudir d'una vetlada en forma de replec i d'ambient festiu.

Així, els membres de la Junta de Caixers, encapçalats pel caixer senyor, Manuel de Soto, visitaren el lloc per veure l'anyell, que després de la rentada del passat diumenge i del dimarts, ja comença a lluir blanc i estufat, més polit que mai.

La majoria dels caixers participaren a la convidada a peu, tot i que alguns membres de la Junta, com el caixer fadrí, preferiren afegir-se al replec de cavalls. Es Be seleccionat, i l'altre que quedarà com a suplent, estan tancats a un espai acondicionat per a que no s'embrutin. Avui es farà la darrera rentada per a que l'anyell escollit, que no arriba als 40 quilos de pes, estigui a punt per a ser vetllat per tot el poble de Ciutadella, aquest dissabte, al local d'Antígona en el carrer 9 de Juliol.

La feliç excusa de visitar es Be desencadenà en una trobada informal dels caixers, inclòs s'Homo des Be. L'ambient festiu es va animar amb l'arribada dels familiars i amics de la família del caixer pagès de Tramuntana, Pau Bosch Pons.

El moment més intens es va viure quan arribaren els cavalls convidats al replec, amb el fabioler, Sebastià Salort, al capdavant. Hi va haver dos grups de genets que es trobaren a ses Tavernes, després de travessar per dins els camins antics de lloc i així evitar la perillositat de transitar per la carretera general, des d'on té accés la finca. La trobada d'ahir es va viure en un ambient distès i d'emoció, tenint en compte que Sant Joan comença aquest cap de setmana.