TW
0

El dic de Son Blanc s'enfrontarà els propers dies al repte del seu primer Sant Joan. Les navilieres Baleària, Iscomar i Interilles han anunciat ja els seus plans- no més vaixells, però sí més grossos, amb més capacitat, per tant, i qualque connexió més- com ho ha fet Autocares Torres que comptarà amb un servei reforçat a la nou port de Ciutadella. La incògnita rau en els cotxes de lloguer, concretament en la seva entrega o recollida a les noves instal·lacions portuàries.

"Durant la setmana de Sant Joan els '"rentacaristes' mouran vora 2.000 vehicles i mira- explica Miguel Àngel López assenyalant la zona d'aparcament- només hi ha 55 places". López, responsable d'una petita empresa de lloguer de cotxes, expressa la seva preocupació per les condicions en què hauran de prestar el servei durant les festes santjoaneres.

"Quan un lloga un cotxe el que vol és arribar al port, descarregar i anar-se'n cap al vaixell sense més problemes. Al port antic no hi havia cap problema perquè gaudíem d'una zona grossa per deixar els vehicles, però aquí no és així, com tampoc hi ha un aparcament per deixar-los durant alguns dies", explica López.

Aquest empresari es pregunta on acabaran els cotxes i com es prendran els clients el fet d'haver-los de deixar per sa Caleta o Son Oleo i accedir caminant al dic quan arribin a l'aparcament i trobin que està ple. "Potser ningú va preveure aquest detall però ara amb Sant Joan es farà més que evident", afegeix López, qui assegura que la seva preocupació es compartida per treballadors d'altres companyies del sector. "Home, estrets anem a estar, això segur, perquè a Sant Joan es fa molta feina, haurem d'esperar a veure como ho salvem", comenta un d'ell després d'acomiadar uns clients.

Patronal

Des de l'Associació Empresarial Menorquina de Lloguer sense Conductor comenten que encara que són conscients de les dimensions reduïdes de l'aparcament del nou port ciutadellenc, no han adoptat cap mesura perquè no han hagut queixes formals per part dels seus associats.

"Sabem que tan la part per al públic en general com la de cotxes de lloguer són petites i estem a l'expectativa però abans de valorar esperarem a veure com evoluciona la cosa al llarg de la temporada perquè som conscients que Sant Joan és una punta molt punta", asseguren fonts de la patronal.