TW
0

Temps enrere, molts pensaven que l'artesania era una cosa només per vendre als turistes. Una espècie de souvenir, un producte tipical of Minorca. Amb l'esforç dels artesans i el recolzament de les institucions, s'ha aconseguit eliminar aquest pensament de l'imaginari popular, i demostrar que l'artesania és molt més que un producte d'estiu.

Una bona mostra d'aquest canvi és la celebració, per desena vegada, de la Fira d'Artesania de Menorca, que fou inaugurada ahir vespre pel president del Consell, Santiago Tadeo, el conseller d'Economia, Fernando Villalonga, i el batle des Mercadal, Francesc Ametller.

El recinte firal des Mercadal acull durant aquest cap de setmana una mostra en la que es podran veure les obres que un jurat ha decidit premiar aquest any. En total, el Consell ha repartir 3.200 euros entre quatre artesans, ja sigui pels mèrits de la seva obra o per la presentació de la mateixa.

El premi al millor estand, dotat amb 1.000 euros, ha estat per la joiera Mariona Piris. El guardó a la millor peça contemporània (800 euros) ha recaigut en el picador de pedra Roberto López; el premi a la millor creació artesanal (800 euros) ha estat per l'arader Ovidi Pons, i la distinció a la millor peça dels joves dissenyadors (600 euros) ha estat per la joiera Rosa Cortès.


ELS GUANYADORS. La peça de Pedro López, millor obra contemporània; la peça d'Ovidi Pons, millor obra tradicional; i la creació de Rosa Cortès, millor obra jove