TW
0

Amics de la Mar organitza aquest cap de setmana a Fornells la XXIII edició de la Trobada de Barques Clàssiques de Menorca. El certamen es consolida com un esdeveniment cultural de primer ordre en torn la vela llatina.

La trobada s'inaugurarà avui, a les 20 hores, amb la conferència "Patrimoni marítim, patrimoni etnològic", a càrrec de l'investigador Adolf Sintes. El ponent és l'autor del llibre "Mestres d'aixa menorquins, de la tèquina al bergantí" i oferirà la xerrada a la Caseta del Contramestre.

Demà dissabte, el matí començarà amb la recepció de les embarcacions participants a la trobada de barques clàssiques. Segons informa l'entitat, algunes barques ja fa uns dies que estan amarrades al port de Fornells i d'altres tenen previst arribar entre avui i demà.
La participació està oberta a bots i llaüts de la flota local dels ports de Fornells, Addaia, Maó i Ciutadella, entre els quals hi ha el llaüt "Besitos", que gestiona Amics de la Mar .
La trobada comptarà amb la participació del llaüt "Agustina", propietat de l'Ajuntament d'Alcúdia i cedit a l'associació Amics de n'Agustina, entitat que comparteix objectius amb Amics de la Mar.

De moment, l'associació informa que s'han apuntat a la trobada una trentena d'embarcacions. També participaran els llaüts "Joan", de Palma, i l'"Isabel Maria" de Pollença.

Després, a les 15.30 hores, a l'envelat que es muntarà demà al port, tindrà lloc la inscripció definitiva d'embarcacions i la reunió de patrons.
A partir de les 16.30 hores les barques començaran a sortir del port i a les 17 hores començarà el recorregut per la badia que estarà senyalitzat amb boies. La festa marinera es celebrarà en la nit del dissabte, a les 21.30 hores, a les pèrgoles dels vivers. Hi haurà cantada d'havaneres i convidada de peix fregit per a les tripulacions participants i públic en general.

El diumenge està prevista la sortida a navegar a partir de les 11 hores i es seguirà un recorregut semblant al dia anterior. A les 14.30 hores es compartirà un dinar i es procedirà al lliurament de records de la trobada al restaurant Ses Salines

Com embarcar-se
Amics de la Mar informa que si alguna persona vol sortir a navegar amb alguna de les barques participants a la trobada ho pot comunicar amb temps a la taula d'inscripcions, amb l'objectiu de que tothom pugui gaudir de la navegació tradicional a la vela llatina. Com a curiositat, el disseny del cartell anunciador de la trobada d'enguany és obra de Susana Solano, que ha volgut col·laborar de forma creativa amb Amics de la Mar.