TW
0

autofitxa
Em dic Carlos Mantolán Triay, tenc 25 anys i vaig néixer a Menorca. He estudiat Direcció Hotelera i, per açò, actualment visc a cavall entre Barcelona, on estic treballant d'auditor financer, i Maó, on faig de bàrman al negoci familiar, Es Pati. Quan tenc temps lliure m'agrada viatjar i, sobretot, el món de la gastronomia i l'hoteleria.

Com sorgeix la idea d'unir la passió per l'art de la seva mare i l'afició per l'hoteleria seva en un mateix lloc?
La mare fa molts anys que pinta quadres i sempre ha exposat en galeries d'art externes, encara que sempre se li feia massa curta la durada de la mostra. Com teníem una casa buida i sense utilitzar, ma mare va decidir convertir-la en una sala d'exposicions. Llavors, vaig proposar-li que obríssim també una cocteleria en les mateixes instal·lacions. Era una manera de fusionar dos conceptes, art i còctels, que a Maó encara no existia.

Els seus còctels tenen el nom de famosos pintors. En què s'ha inspirat per fer aquestes creacions?
Sempre he anat fent proves i amb el temps he creat noves begudes. Mai no he volgut fer només còctels ordinaris, per açò, amb l'ajuda de la meva mare, vaig cercar les característiques dels pintors que més s'apropaven als trets que desprenen les begudes. Realment, no va ser una tasca fàcil perquè tots havien de tenir un reflex de l'artista.

Com va aprendre les habilitats per ser un bon bàrman?
Després de llicenciar-me, vaig anar a Suïssa a estudiar un màster de Direcció Internacional d'Empreses Hoteleres. El primer any vaig treballar en un hotel que em va permetre passar per tots els departaments del complex. Afortunadament, va aparèixer una plaça vacant a bar i vaig començar a treballar. En aquest càrrec tenia molta llibertat, perquè va coincidir amb la renovació de l'hotel, cosa que em va permetre crear una nova carta de còctels i és on vaig començar a fer els meus descobriments.

Què és el que més li agrada del seu ofici?
La satisfacció de veure que el producte que tu acabes de fer agrada a la gent. A més, els còctels et permeten desenvolupar la creativitat, ja que t'obliga a cuidar molt la presentació i tenir en compte en tot moment els petits detalls.

Quin és el còctel que més èxit té?
Entre les dones el Dalí, en canvi, entre els homes el Botero. Suposo que la raó és que no són begudes que es poden trobar en altres cocteleries i que realment agraden. Molta gent ve a Es Pati perquè li han recomanat i, fins i tot, ja saben quina serà la beguda perquè han sentit a parlar-ne.

Quin és el còctel que més li agrada a Carlos Mantolán?
Crec que si m'hagués de quedar amb una de les meves creacions elegiria el Picasso, perquè és una barreja de rom anyenc amb fruita de la passió, un dels fruits que més m'agraden. En canvi, dels més clàssics escolliria el Dry Martini, perquè porta ingredients bàsics però necessita dedicació per la seva dificultat.