Sant Lluís va acollir ahir per primera vegada l’acte d’entrega dels premis del concurs a la millor fogassa de formatge Mahón-Menorca - Javier

TW
0

Les formatgeries de Cavalleria Vella (Ciutadella) i Binibeca (Maó) han guanyat el primer premi en les categories de semicurat i curat, respectivament, del concurs de formatge artesà organitzat pel Consell Regulador de Denominació d'Origen (CRDO) Formatge Mahón-Menorca. Per altra banda, l'alaiorenc Pedro Mercadal va rebre ahir el Distintiu d'Honor del Consell Regulador.

L'acte es va celebrar ahir al pla de cas Rector, a Sant Lluís, amb l'assistència del batle Cristóbal Coll, el conseller d'Economia Fernando Villalonga, la directora general de Medi Rural i Marí del Govern Margaret Mercadal, la consellera de Cultura Maruja Baíllo i el president del Consell Regulador Bosco Triay.

Els representants de Cavalleria Vella i Binibeca van rebre ahir capvespre un diploma, un trofeu i 1.500 euros per haver aconseguit el primer premi en la seva categoria del concurs de formatge artesà. A més, els finalistes en la categoria de formatge semi-curat van ser Binicanó (Ciutadella) i Biniatzem (es Migjorn Gran), mentre que els de formatge curat van ser Cavalleria Nova (Ciutadella) i Santa Catalina (Maó). El concurs ha comptat amb la participació de 30 peces de formatges, 20 semi-curades i 10 curades, corresponents a 20 formatgeries artesanes.

El batle Cristóbal Coll va agrair l'elecció de Sant Lluís per al lliurament dels premis del concurs, va donar l'enhorabona a tots els participants i va animar al president del Consell Regulador a seguir endavant en la labor de promoció del formatge per superar la crisi econòmica.

El conseller Fernando Villalonga va recordar que el concurs va néixer el 2000 per promocionar la feina dels pagesos productors de formatge, va felicitar el Consell Regulador per la seva important labor promocional i, a més, va subratllar l'esperit emprenedor de la família Mercadal, d'Alaior.

Bosco Triay va justificar el distintiu d'honor en favor de Pedro Mercadal pels seus 52 anys madurant formatge Mahón-Menorca i 33 anys de col·laboració amb el Consell Regulador. Per la seva part, el guardonat va agrair la distinció rebuda, recordant la labor del seu pare en aquesta activitat, a més d'expressar el seu orgull pel fet de que els seus fills segueixen en l'ofici. Mercadal també va subratllar la labor feta per altres maduradors des dels anys quaranta.