TW
0

Té una por –la de no estar a l'alçada de les circumstàncies–, però també una ferma convicció per allunyar-la, la de ser una eina en mans "de qualcú més gran que jo". Llorenç Sales Barber (es Migjorn, 1984) serà ordenat diaca avui a la Catedral de Menorca en el decurs d'una celebració que començarà a les cinc del capvespre i que comptarà amb la participació del cor parroquial del seu poble natal.

Confessa Sales que està "una mica nerviós" davant l'esdeveniment. "Es una passa notable que implica un compromís definitiu amb l'Església, un moment que visc amb un gran goig per haver estat escollit però també amb un sentiment de petitesa pel que significa haver d'assumir un encàrrec molt important, el de representar a Crist i l'Església encara que no sigui de manera plena", explica el jove.

En aquest sentit, Sales comenta que amb la seva ordenació com a diaca, s'ampliaran les funcions que podrà desenvolupar a partir d'ara –entre elles, casar, presidir un funeral, servir a la Paraula i a la caritat– i també el seu grau de compromís. Malgrat la responsabilitat, el migjorner viu el moment amb la il·lusió de "ser digne servidor de l'Església".

"El que més em motiva és poder servir a la gent dins les meves possibilitats", afirma Sales Barber per a qui aquesta nova passa –i la que donarà el proper 30 d'octubre, amb l'ordenació sacerdotal– li fan sentir com "després de tota una vida de vocació la cosa es va fent realitat".

"I l'endemà?". "A treballar", contesta Llorenç Sales, qui no vol dir on –"el Bisbe ho sap", contesta entre rialles– encara que per la seva edat, ben bé podria quedar vinculat a la delegació diocesana de Joventut. En tot cas, el candidat està encantat de començar a fer feina a Menorca.

"Després de nou anys de rodar per aquí i allà ja tenc ganes d'estar un poc quiet, ara en quedar dintre de l'estat clerical ja qued incardinat en la Diòcesi", comenta Sales, qui fa menys d'un mes va acabar la seva llicenciatura en Estudis Eclesiàstics a Salamanca, després del seu pas per Barcelona, on va acabar la d'Història de l'Art.

Un cop sigui ordenat diaca, Sales començarà a exercir les seves tasques mentre es prepara per a la darrera passa, la de l'ordenació com a presbiter. I ho farà amb la il·lusió, l'entrega, el sentit de l'humor i les ganes d'aprendre que el caracteritzen, agraït pel do que ha conreat des de ben petit amb humilitat i alegria.