activitats. Els fillets i filletes de 6 a 12 anys es diverteixen amb jocs i tallers, amb sortida en barca i tot - casal d’estiu de calós

TW
0

Els 250 al·lots i al·lotes de Ciutadella que participen al Casal d'Estiu de Calós han oblidat l'avorriment d'un mes de juliol sense classes i mentre els pares treballen. El secret està en la diversió, la formació i la fe que els brinda el programa lúdic dels matins que s'ofereix al col·legi salesià.

Enguany s'han superat les expectatives sobre el nombre de joves matriculats, tenint en compte que l'any passat van ser 200 els apuntats. Sergi Febrer, director del Casal d'Estiu, considera que l'augment de les inscripcions respon a diversos motius. I no és que l'oferta d'activitats d'estiu sigui minsa a Ciutadella! Per una banda, considera que els fillets que proven el Casal d'Estiu de Calós repeteixen. També pel fet que és una entitat molt arrelada a Ciutadella i que s'ubica en ple centre urbà, el que facilita l'accés. La diversitat de les activitats, la implicació dels monitors (que són voluntaris) i l'esperit cristià del programa atreuen a moltes famílies, afirma Febrer, com també l'horari matinal. Les activitats es desenvolupen de 9 a 13 hores. La jornada comença amb una pregària conjunta. Després els al·lots i al·lotes es distribueixen en tres grups, segons les edats: primer i segon de Primària; tercer i quart; i cinquè i sisè.

A continuació, cada hora les activitats es van intercanviant entre els grups, amb un descans pel berenar. Els joves reparteixen el temps fent gimcanes; tallers de cuina, papiroflèxia, jocs al pati, però també enllestint deures d'estiu i llegint. Un dia a la setmana, també fan activitats al santuari de Maria Auxiliadora, amb Máximo Echávarri, com a responsable de l'activitat pastoral. Per atendre a aquest volum de joves, hi ha un equip de monitors voluntaris integrat per 45 joves de diferents edats, que organitzen tres responsables.

El Casal d'Estiu de Calós va néixer en els anys 80, quan es deia MAO (Movimiento Anti Ocio) i s'ha consolidat fins avui amb un progressiu augment del nombre de matrícules i amb un programa d'activitats atractiu.