TW
0

El fotògraf ciutadellenc Bosco Mercadal Moll dóna una passa més en la seva llarga trajectòria professional amb els premis que ha aconseguit en el Spanish Andorran Circuit 2011, una de les convocatòries internacionals de fotografia de més nivell i que compta amb la participació de professionals d'arreu del món. A mitjans de juliol es van donar a conèixer els guanyadors. Mercadal ha obtingut tres premis per sengles obres. La foto titulada "Cirera" ha estat premiada amb la Medalla d'Or de la Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP), la Medalla d'Or de la Confederación Española de Fotografía i la millor fotografia espanyola del VI Saló Fotogràfic Illes Balears 2011, que és el principal certamen que s'organitza a la comunitat autònoma. El Spanish Andorran Circuit reuneix tres concursos en un i Balears en representa dos, el que ja s'ha citat i el XIII Certamen Internacional Mallorca 2011.

Dues obres més de Bosco Mercadal han estat premiades. "Ous" ha estat destacada amb una menció d'honor FIAP en el VI Saló de Balears, així com "Blau" també ha estat reconeguda per la FIAP i el Saló Internacional de Mallorca.

Bosco Mercadal viu a La Rioja des de 1991 i durant un temps la seva tasca artística era poc coneguda a Menorca. El mes d'agost de l'any passat, l'Ajuntament de Ciutadella es va preocupar de reconciliar el fotògraf i la seva terra, amb una magnífica exposició a la sala municipal del Roser, presentada com "Poema fotogràfic", amb l'exhibició d'unes 50 obres, representatives de la seva trajectòria professional. La mostra presentava alguns retrats, un tipus de fotografia que permet descobrir l'expressivitat dels rostres i del seu context.
També oferia una col·lecció de paisatges i de bodegons. Tota la seva obra està impregnada de poesia, com també es descobreix en les fotografies guanyadores d'aquest concurs internacional.

El fotògraf menorquí ha obtingut un reconeixement a molts llocs diferents. Compta amb més de 70 premis, molts d'ells de caràcter internacional. A moltes de les fotografies s'hi mesclen imatges de dues terres que formen part de la seva vida, La Rioja i Menorca.