TW
0

L'Ajuntament de Ciutadella obrirà les portes de quatre cases senyorials com a activitat cultural paral·lela a la Diada d'Estiu de Cultura, que dóna continuïtat al certamen de cada mes d'agost i que es celebrarà aquest dissabte, dia 6. S'ha programat un itinerari que inclourà les visites a Can Salort, Ca n'Olivar, Cas Baró i Ca n'Olives i un recorregut pel conjunt històric del nucli antic que serà conduït per Miquel Àngel Limón.

Hi haurà dues sortides: a les 12 hores davant Can Salort i a les 19 hores, davant Ca n'Olivar. A la vegada, segons informa la regidora de Cultura, Auxiliadora Pons, a l'entrada de cada una de les quatre cases nobles hi haurà a les 11.30, 13, 19.30 i a les 20.15 hores, actuacions en directe de pintura, a càrrec de Torrent Vivó i Marianela Gallardo, i actuacions de dansa, a càrrec de Joan Taltavull, acompanyat per una altra ballarina. En paral·lel, diverses cases particulars del nucli antic acolliran petites exposicions de fotografies, pintures i escultures: quatre cases al carrer Sant Cristòfol, tres a ses Andrones i una a ses Roques.

No obstant, l'acte central de la Diada d'Estiu de Cultura continuarà essent un any més la fira de llibres en català, amb especial menció a les publicacions menorquines. Els llibreters muntaran les parades al carrer de Ca'l Bisbe entre les 10 i les 22 hores.

La programació cultural complementària inclourà l'espectacle de patinatge "Guernica de Pablo Picasso", a càrrec del Club de Patinatge d'Alaior, que tindrà lloc a la plaça de la Catedral a les 11 hores. L'actuació es repetirà cada quinze minuts fins el migdia.

El llibre de Gadi Bosch
La jornada cultural d'aquest dissabte continuarà a les 12.30 hores, al pati de Ca'l Bisbe, amb la presentació del llibre "Abecedari sobre la pregària", de Gadi Bosch Pons, així com la presentació dels darrers receptaris de la sèrie "Cuina de Cincogema i d'anar a vega", de Bep Al·lès.

El fosquet, a les 20 hores, el pati de Ca'l Bisbe tornarà a acollir l'espectacle infantil "Conta'm un conte contat", a càrrec de la companyia Pallasses Properes.

Espectacle "Cel i Terra"

La Diada d'Estiu de Cultura tindrà una cloenda de luxe, amb la posada en escena de l'espectacle de dansa "Cel i Terra", a càrrec de Dansànima, companyia dirigida per Geliah. L'actuació tindrà lloc a les 22 hores, al Bastió des Governador de les Cases Consistorials.