Animació. Els muntatges a les entrades de les cases senyorials i particulars van entusiasmar el públic. La fira de llibres i les activitats van crear expectació. - Paco Sturla

TW
0

La Diada d'Estiu de Cultura engrescà el públic ahir i va fer reviure d'ambient el nucli antic de Ciutadella a través de l'art. A la gent li va entusiasmar poder descobrir i gaudir de les entrades obertes de quatre cases senyorials, on van tenir lloc diferents muntatges artístics. Torrent Vivó i Esperança Rotger van protagonitzar un espectacle de pintura en directe al Palau Martorell, on també Carmen Vivó exposà les seves obres.

Ca n'Olivar s'omplí de les representacions de soldadets anglesos de Març Rabal, ben integrats en l'estil del casat. L'obra de l'artista captivà. També presentà el muntatge 'Stop motion', amb projeccions. A l'entrada del casal del caixer senyor del proper bienni també actuaren Joan i Carme Taltavull en un espectacle de dansa contemporània. Per la seva banda, David Abarca i Karel Farias protagonitzaren una actuació de 'videomapping' a la Casa Olives, on s'exposaren les pintures de Gabriela Carballo. L'entrada de Cas Baró, en canvi, s'obrí a l'art de Marianella Gallardo, acompanyada per la música de Tremendamente solo. Al casat del carrer Santa Clara també s'exposà la instal·lació "Benditos sueños", de Nuria Teruel.

L'art no es reduí als casats nobles, i diverses cases particulars del nucli antic obriren les portes i acolliren les mostres d'obres de Cristòfol Pons i Alan Florit; Maria Martí; Virginia Barber; Bosco Mercadal; Brokas; Miquel Bosch i Fritz Schönhöfer.

Enguany, la Diada d'Estiu de Cultura ha registrat un augment del nombre de cases senyorials obertes, però en canvi, hi ha hagut manco cases particulars adherides a la iniciativa. Sigui com sigui, els punts d'expressió d'art reberen el degoteig constant de gent al llarg de tot el dia. El que sí va tenir excel·lent acollida van ser les dues visites guiades pel conjunt històric-artístic de la ciutat. Els dos itineraris que s'organitzaren el migdia i el capvespre, guiats per Miquel Àngel Limón, convocaren dos grups ingents de gent, tant residents interessats en descobrir el que amaga el centre, com visitants atrets per l'atractiu del cor de Ciutadella.

El punt neuràlgic de la Diada va ser la fira del llibre en català, al carrer de Cal Bisbe, que acollí la presentació d'"Abecedari sobre la pregària", de Gadi Bosch, i els receptaris de Bep Al·lès. Entusiasmà al públic l'actuació del Club de Patinatge d'Alaior i l'humor de les Pallasses Properes. La Diada es clausurà a la nit amb una espectacular actuació de Dansànima al Bastió des Governador.