TW
0

autofitxa
Vaig néixer el 8 de gener del 1981 a Barcelona tot i que em vaig criar a Menorca. Amb 14 anys vaig marxar a Badalona amb la meva mare i allà vaig fer el batxillerat artístic. Després vaig tornar a l'Illa i vaig fer el cicle formatiu de grau mitjà de joieria a l'Escola d'Art de Menorca. Actualment, visc en parella a una casa de camp de Ciutadella i allà tinc el meu taller de joieria.

Quan va començar a sentir-se atreta per la joieria?
La veritat és que em vaig enamorar de la joiera al fer el cicle formatiu. Sempre m'havia agradat tot allò relacionat amb l'art però abans de decidir estudiar joieria no havia aprofundit mai en aquest món. Es podria dir que ho vaig provar per casualitat i, des de llavors, em dedico a això.

Fa feina a casa, no és així?
Sí. Visc a una casa de camp i tinc lloc per tenir un taller. No tinc un horari de feina fix. Abans d'una fira o d'una exposició passo moltes hores al taller però hi ha altres èpoques en les que estic una mica més desconnectada. Depèn de la inspiració.

Treballa per encàrrec?
No. Jo faig els meus propis dissenys. Tinc una línia més comercial i una altre més artística, que és la que realment m'agrada. Són peces úniques en les que puc estar treballant entre una setmana i tres mesos i que tenen un ànima. És la meva manera d'expressar-me. A la darrera fira d'artesania des Mercadal vaig presentar una col·lecció que feia referència a la vida al camp. Vaig fer diverses peces utilitzant materials com fusta, marès, teules, llavors, etcètera. La joieria d'autor és el que m'agrada però viure només d'això és molt complicat perquè son peces que costen de vendre. Has de tenir un nom en aquest món per aconseguir-ho.

Sempre empra aquest tipus de materials?
Pels dissenys més comercials utilitzo bàsicament plata i, en ocasions, la combino amb or o amb altres metalls. Pel contrari, quan em centro en la meva línia artística puc emprar infinitat de materials depenent del que necessiti expressar. Fins i tot he fet una col·lecció amb ferro rovellat i també he emprat pedra pissarra de Favàritx o fang. Avui per avui hi ha molta gent que fa joieria contemporània amb plàstics però a jo no m'atreu massa, em criden més l'atenció els materials de terra.

Com dóna a conèixer les seves peces?
Participo en el mercat artesanal de Ciutadella i, a més, tinc un "showroom", un espai privat on mostro les meves creacions a aquelles persones interessades.

Té qualque projecte en ment?
De moment estic contenta amb el que faig però la veritat és que m'agradaria dedicar més temps a la joieria d'autor i poder participar en més exposicions i, fins i tot, sortir de Menorca. De moment no m'he mogut gaire fóra de l'Illa però tinc ganes de mostra la meva obra més enllà de les fronteres de Menorca.