Tret de sortida. L’acte d’ahir vespre va encetar les festes de Sant Llorenç, que alaiorencs i visitants esperen amb emoció - Javier

TW
0

Els escenaris són el seu lloc de feina i està més que acostumat a xerrar darrera d'un micròfon. Tot i així, ahir era un dia especial per a José Luis Benejam (Alaior, 1970), que es va encarregar d'encetar les festes de Sant Llorenç amb un pregó ple d'anècdotes i referències històriques.

El comunicador, que resideix actualment a Madrid, va fer partícip al públic concentrat a l'Avinguda Pare Huguet de les seves vivències observant les celebracions a través del forat de la boca d'un capgròs i menjant d'amagat els pastissets que la seva mare preparava per als convidats.

"Tot som iguals davant Sant Llorenç, aquesta és una de les bondats de la festa", va destacar Benejam que, a més, va definir Alaior com un poble amb un caràcter emprenedor.

"Estic orgullós que el meu poble sigui la tercera potencia mundial de Menorca", va bromejar.

Finalment, el pregoner es referí també als membres de Creu Roja que, segons va assegurar, "són la millor inspiració de com ha de ser un ser humà".

"No hi ha res que em faci més feliç que veure feliç algú que no té motius per ser-ho", va concloure.

Reconeixements

Una vegada finalitzat el pregó, l'acte va continuar amb la pujada a l'escenari dels caixers que conformen la qualcada. Al ritme del tambor i el fabiol, els cavallers van passejar vora un públic emocionat.

La batlesa, Misericòrdia Sugrañes, va fer entrega de la bandera de Sant Llorenç a la caixera fadrina i, així mateix, va lliurar al caixer casat i al caixer pagès sengles porrons d'aigua arròs.

No van faltar els reconeixements que, enguany, van centrar-se en el 40 aniversari de la desfilada de carrosses.

Així, es va fer un homenatge pòstum a l'exbatle del poble Antoni Pons Timoner, impulsor de la iniciativa, i es va agrair feina que porten a terme els membres més veterans de la comissió de festes.