Acte. Les famílies d’acollida van ser les encarregades d’alliberar els animals. - Gemma Andreu

TW
0

Totes les mirades es dirigien ahir fosquet cap al cel. Les primeres passes en llibertat dels dotze mussols criats al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre van ser seguits per mig centenar de persones que es van congregar al Toro per acompanyar els ocells en un moment tan especial.

Les aus van batre les ales per primer cop en el seu medi natural de la mà dels voluntaris que les han assistit des de la seva arribada a les instal·lacions ubicades a la pedrera de l'Alzina, a Ciutadella. A l'acte d'alliberació van assistir també el president del GOB, Josep Maria Foguet, i el responsable del Centre de Recuperació de la Fauna Silvestre, Evarist Coll.

Recollida

La gran majoria dels mussols que avui ja volen en llibertat van ser recollits de petits per diverses persones que els van trobar amb problemes per poder sobreviure, degut sobretot a la caiguda dels seus nius.

Un cop els van fer arribar al GOB, els voluntaris del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre es van convertir en pares adoptius dels animals i els han criat a casa seva seguint les indicacions dels treballadors del GOB, segons va explicar el responsable del centre, Josep Cumplidor.

En créixer, els mussols van tornar a la pedrera de l'Alzina on van tenir l'oportunitat de volar a gàbies de vol per a aconseguir més musculatura i aprendre a caçar. "Ara és el moment de deixar en llibertat aquests dotze mussols amb tota la seguretat", assenyalà Cumplidor.