TW
0

Autofitxa. Vaig néixer el 1948 a l'actual edifici que ocupa el Cafè Balear, a Baixamar, on vaig viure 39 anys de la meva vida. Des dels 14 fins els 40 anys vaig treballar a la fàbrica de bijuteria de Bosco Marquès Sastre. Després vaig fer de repartidor per a diversos bancs. Als 51 anys, vaig tenir la sort d'entrar al diari "Menorca" on he fet de repartidor de diaris fins el passat 1 d'agost, quan em vaig jubilar. M'agrada molt el futbol, som directiu de la Penya Barcelonista Ciutadella i som portador de la Confraria del Sant Crist dels Paraires.

Durant molts anys s'ha aixecat a la matinada per començar a repartir diaris a partir de les quatre. Amb la jubilació, agrairà poder dormir?
Oh, sí! (diu efusivament). Ara puc dormir de set a vuit hores diàries i me trob feliç en no haver de pensar amb el temps que farà demà. Cada dia m'ho mirava: plogués, fes fred o fes bo havia de sortir cada matinada a repartir el diari.

Vostè es pot dir que era la primera persona de Ciutadella que veia 'Es Diari' i s'assabentava de les notícies abans que ningú. Recorda alguna que li hagi impactat?
I tant! Per exemple, el dia de la gran rissaga de 2006 que afectà el port de Ciutadella. La portada i les imatges que sortien eren impactants. I jo que vaig viure la meva infància amb els pescadors i som baixamaner, em va cridar molt l'atenció.

Ha repartit el diari "Menorca" cada dia a més d'un centenar de famílies i empreses de la zona de polígon, Es Cavallitos, l'entorn del Camí de Maó i Cala Blanca. Haurà conegut a molta gent amb la seva feina!
Fent de repartidor he fet moltes amistats. D'alguna manera, per a la gent era la cara del diari enmig del carrer. Quan me veien no deien 'ara ve en José', s'oblidaven del meu nom i deien 'ara arriba el 'Menorca'. I si alguna vegada el diari arribava tard de Maó per mal temps o altres motius, les queixes eren per jo, perquè els bars el volen prest per a que el pugui llegir la clientela i la gent el vol quan berena, abans d'anar a treballar.

Quina satisfacció ha tingut com a repartidor?
Estic molt satisfet del comportament dels companys de feina de l'oficina de Ciutadella, al carrer del Roser. A un diari és molt important que hi hagi un equip ben avingut. No tenc cap queixa de ningú, al contrari, sempre s'han portat molt bé amb jo i són uns bons companys. També ha estat una satisfacció veure els subscriptors contents. Sempre han agraït que fos puntual i donés el bon dia amb simpatia.

Què és el que més enyorarà?
El contacte amb els companys de feina, sobretot amb na Rita Bosch, responsable de l'Administració del diari a Ciutadella, que m'ha donat suport en la meva feina i ha estat un estímul com a treballador.

I ara, quan i on llegirà el diari?
Tenc una cosa molt clara: seguiré fidel com a lector al diari "Menorca", perquè no és sensacionalista, dóna informació completa i és entretingut. Està clar que si un es vol entèmer de tot el que passa a Menorca, ha de llegir "Es Diari". El solec llegir abans de berenar.

Quina notícia espera llegir algun dia al 'Menorca'?
Que el Barça torni a guanyar la Champions i la Lliga!