Presència. Els joves viuen amb intensitat els moments de pregària, com el d’ahir amb una dinàmica, en la que una corda i flocs simbolitzaven el fermar-se a Crist, i els de distensió, cantant al carrer i passejant el nom de l’Illa - SDJ

TW
0

Els dies centrals de la Jornada Mundial de la Joventut s'estan vivint de ple a hores d'ara a Madrid amb els actes multitudinaris de la Vigília de divendres vespre i l'Eucaristia d'ahir a Cuatro Vientos. I en tot, la presència menorquina es fa notar sigui amb el cant, sigui amb la bandera de l'Illa, que sempre causa admiració per alguns i confusió per altres, o bé endinsant-se de ple en la dinàmica d'aquest encontre mundial de la fe jove.
fermesa en la fe

Ahir matí els menorquins prepararen una pregària on, partint del text del cec Bartimeu com exemple d'aquell que confià en Jesús, es glosà la vida de diferents sants i beats que han sigut valents i compromesos en situacions difícils, com són la beata Teresa de Calcuta, santa Tereseta de Lisieux o bé la vida del màrtir Maximilià Kolbe. Aquests exemples no molt llunyans en el temps s'han fet presents en les retines dels joves mallorquins, eivissencs i mallorquins.

Tots els membres de l'expedició menorquina participaren tocant la guitarra, llegint els textos, o bé duent a terme la dinàmica de grup que consistia en fermar-se físicament a la creu de Crist gràcies a una gran corda i diferents flocs que teixien una preciosa imatge de fermesa. Al final tots els participaren s'emportaren un tros de floc on es llegia "Ferms en la fe. JMJ 2011".

La resta del matí es dedicà a fer una mica de visita a la ciutat de Madrid aprofitant que el Sant Pare era a l'Almudena presidint l'Eucaristia amb els seminaristes. Els peregrins pogueren veure la Plaça del Sol i la Plaça Major, com també tingueren temps per fer algunes compres per separat.

El punt de trobada era la Catedral de l'Almudena on els menorquins tingueren l'oportunitat de sortir en directe per 13 TV, on contaren la seva experiència d'una jornada mundial d'aquestes característiques. Després, decidiren guardar forces per viure els actes centrals d'una JMJ que, a pesar dels contratemps del calor i el cansament, està resultant molt profitosa.