jaleo peculiar. Vestits d’una manera estrafolària, deu al·lots i dues Al·lotes van pujar a lloms dels ases per portar la diversió als carrers de Ferreries, que ha acomiadat ja les seves festes patronals - Paco Sturla

TW
0

La qualcada d'ases de les festes de Sant Bartomeu, malgrat la xafogor, reuní una gentada a Ferreries per gaudir d'una paròdia de la qualcada de veritat. Vestits d'una manera estrafolària, dotze joves (deu al·lots i dues al·lotes) a lloms dels ases portaren la diversió pels carrers de Ferreries.

Precedits per la Banda de Musica, la qualcada feu la seva entrada pel Carrer Nou, enfilant per la plaça Jaume II fins arribar al Pla de l'Església ple a vesar de gent que volia participar d'aquesta bufonada humorística. Els batlle, capellana i fabioler ocuparen els seus seients a la terrassa de l'Ajuntament i tot seguit s'inicià al jaleo; caigudes, corregudes i qualque bot, sempre empaitats pels més joves, alhora que la Banda de Música posava color musical a la festa. Una volta fetes les tres voltes arribà l'hora de les canyes, uns cullerots de llenya reberen com a guardó sota la rialles de tothom. Acabada la festa a la plaça, començà els més ja que tradicional "passa-bars" de la banda i tota la comitiva de gent que els acompanya ballant al so que marquen els músics i així fins el capvespre, perquè calia descansar un poquet per tornar reenganxar per passar-ho d'allò més bé amb la revetlla de "sant bartomeuet" i el castell de focs i fins l'any que ve si Déu vol.