TW
0

Avui vespre, al pati del Claustre del Carme, es presenta la revista de les festes de la Mare de Déu de Gràcia que any rere any publica Editorial Menorca amb la voluntat d'apropar l'esperit dels dies més grans de Maó a tots els seus veïns i visitants. El treball, coordinat per Toni Seguí, presenta una gran varietat d'articles sobre aspectes relatius a les festes i a la ciutat, amb una impressió de qualitat i en color, al llarg de 84 pàgines.

La presentació de la publicació començarà a les 20 hores i comptarà amb l'actuació del prestigiós, i al mateix temps jove, saxofonista menorquí Xavier Larsson. L'acte és obert al públic. La revista es repartirà demà divendres entre els subscriptors, al mateix temps que es posa a la venta a les llibreries on habitualment es pot comprar el diari "Menorca".

La revista té un embolcall de luxe, com és la portada creada per l'artista Klau Netzle. Un original collage en què es pot contemplar la figura de dos caixers a sobre dels seus cavalls. Netzle explica el sentit de la creació i de tota la seva obra a una extensa entrevista realitzada per la periodista Raquel Marqués.

La salutació poètica de Marc Campins dóna pas a la presentació de la Junta de Caixers, encapçalada per la batlesa Águeda Reynés, que s'estrena en aquesta funció. Una bona manera de conèixer una mica més d'aprop els protagonistes de la qualcada. Com protagonistes són els gegants, que també tenen un important espai a la revista de les festes de la Mare de Déu de Gràcia d'Editorial Menorca de la mà de Miquel Villalonga Coll.

Els articles de fons de Josep Manguán, Guillem Pons, Francesc Carreras, Margarita Caules, Pere Pons, Lluís Sintes o al mateix Toni Seguí donen diferents visions de les festes i el poble que les acull. Com a condiment, l'humor gràfic de Zaca que combina l'esperit de gresca i l'actualitat.