El públic gaudí de les activitats, especialment de l’ambientació del mercat indi - Paco Sturla

TW
0

L'essència de l'Índia més autèntica es va poder viure i respirar ahir al Recinte Firal des Mercadal en una trobada lúdica i festiva organitzada per la Fundació Vicenç Ferrer.

Un gran símbol hindú donà la benvinguda al nombrós públic que acudí a la convocatòria, tot i la incidència de la pluja: A través de les diferents actuacions i actes celebrats al llarg del capvespre, l'entitat aconseguí promoure el coneixement de la realitat del país i obrir un pont amb la seva cultura.

L'actor Rodo Gener va ser l'encarregat d'inaugurar la vetllada, que comptà amb activitats infantils i les actuacions musicals del pop menorquí de Delên, les cançons populars i havaneres de Llambre i el gospel de Moments d'Adults a Cor.

Jordi Folgado Ferrer, director general de la Fundació Vicenç Ferrer a Espanya, oferí la visió de la seva experiència personal amb una xerrada que es va convertir en el plat fort del capvespre.

També hi va ser present Isabel Pizá, delegada de l'entitat a Balears, acompanyada de Sebastiana Cañellas, la representant a Menorca.

El mercat indi va ser una de les atraccions amb més concurrència, amb paradetes de venda d'artesania, menjar i beure i amb l'organització de tallers d'elaboració de mandales, d'escriptura en telugu, de creació ranjolís i collars de tela i tatuatges amb henna.

La taula del Fons Menorquí de Cooperació serví per a que el públic es conscienciés sobre el projectes que impulsa la Fundació Vicenç Ferrer a l'Índia i que són finançats a través de l'aportació de Menorca.

A la vegada, Mari Llompart, l'única cooperant menorquina al país a través de l'entitat, oferí una projecció d'imatges fruit de la seva labor personal i professional a Anantapur.

Segons Sebastiana Cañellas, la trobada assolí els objectius de donar a conèixer la feina de l'entitat a Menorca, crear ponts d'interculturalitat, fomentar la solidaritat i com a punt d'intercanvi amb els col·laboradors menorquins.

Hi ha que tenir en compte que Menorca compta amb 600 padrins i persones que col·laboren directament amb la fundació. A la vegada, és remarcable que de les tres botigues que l'entitat té a Espanya, una es troba a Ciutadella, al carrer de sa Carnisseria.