TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella el 1948. Tenc 63 anys, fa 23 anys que estic casat amb Carmen González Barro, i tenim dos fills. Vaig començar a fer feina de pagès amb mon pare, després vaig treballar a l'Hotel Farragut, i de manobre fins que vaig entrar a la brigada de neteja viària de Ciutadella. El proper dia 17 em jubilaré. M'agrada caminar, anar en velo, anar a prendre el cafè i estar en família.


Quants anys fa que es dedica a fer de garnador a Ciutadella?

Fa 23 anys que vaig començar. Primer formava part de la brigada municipal. Després el servei es va donar en concessió i he treballat per les empreses FCC i Ciutadella Tranquil·la, Neta i Bella. Ara el servei el torna a donar FCC.

Què és el que més li ha agradat d'aquesta feina?

El bon ambient i el companyerisme amb els companys de feina i la bona acollida que sempre m'ha donat la gent.

De fet, tothom el coneix vestit amb l'uniforme, amb el carretó i la garnera, el que l'ha convertit en un personatge popular. Ha conegut molta gent?

Sí, he tractat amb molta gent. Fer feina en mig del carrer fa que sigui bo de fer dialogar. M'ha agradat la meva feina i atendre el poble el millor possible. I don les gràcies a tota Ciutadella, a l'Ajuntament i a les empreses que m'han contractat pel tracte rebut.
Troba que en els darrers anys la gent està més conscienciada en mantenir la ciutat neta?
Sí, la gent ja no tira els papers en terra i els fems els diposita als contenidors. També el servei s'ha anat reforçant i la ciutat està més neta que fa uns anys enrere. Però sempre hi ha qualcun "pillo" i açò trob que no ho solucionarem mai.

El proper dia 17 arribarà la seva jubilació, està satisfet?

Moltíssim, després de tota una vida de fer feina ja toca retirar-me.

Vostè era el veterà dels operaris de neteja a la ciutat, li han fet algun comiat els seus companys de feina?

El dia abans de començar vacances, els companys em van donar una sorpresa. Van preparar un pastís, vam brindar amb cava i em van desitjar una feliç jubilació. Me van fer regals i tot! Van tenir un detall molt polit i me van fer emocionar.

Quin record guardarà?

El contacte amb la gent. Per exemple, enyoraré ajudar a qualque persona major a tirar la bossa de fems al contenidor, escoltar aquella mare que li explica al fill que no tiri papers al terra o aquelles persones que me donaven el bon dia de bon matí.

Garnant garnant, ha trobat moltes coses pel carrer?

Alguna vegada he trobat algun bitllet de pessetes i era una alegria. Ara no trobam ni un euro! (riu).

Quina serà la seva il·lusió a partir d'ara?

Estar amb la meva família, cuidar la meva dona, anar a veure els companys a l'Esplai i apuntar-me a alguna excursió per a pensionistes.