TW
0

La Sala Multifuncional del Canal Salat de Ciutadella obrirà les seves portes aquest dissabte, dia 17, per acollir una gran gala amb l'actuació d'artistes de primer nivell que per primera vegada actuaran a Menorca. Els concerts formen part del projecte "Un niño, una sonrisa", impulsat per ASFARU (Asocia-ción de Familias adoptantes en Rusia).Els mateixos concerts ja s'han portat a terme al teatre de Sant Cugat del Vallès, al teatre La Passió d'Olesa de Montserrat i al teatre Häagen-Dazs de Madrid. Ciutadella serà el quart lloc on es realitzen enguany.

Aquest projecte ha obtingut el vist-i-plau tant de les autoritats espanyoles, com de les autoritats diplomàtiques russes a Espanya, les quals van trobar oportú que fos inclòs dintre dels actes de l'any intercultural Rússia-Espanya que es celebra enguany.
L'objectiu del projecte és recaptar fons que es destinaran a equipar a nivell bàsic els orfenats russos amb llençols, tovalloles, pijames…. i medicines. La voluntat dels organitzadors és arribar al màxim número d'orfenats possibles de les zones més desfavorides de Rússia, principalment de la regió d'Ekaterimburg i dels Urals.

La gala començarà a les 17.30 hores. Es farà un gran concert familiar en el que destacaran les actuacions del grup Crow Dancers, que recrearan el màgic món Disney per al públic infantil menorquí. A les 22 hores es durà a terme un festival per a adults, amb actuacions de ballarins i cantants de "Chicago", "Fama", les grans veus d'"Operación Triunfo", i de Pep Sala, (qui cantarà el famós "Boig per tu"). També hi haurà la quota menorquina de Cris Juanico.

Els dos concerts són patrocinats, entre d'altres firmes comercials, per Iberia, Freixenet, Hotel Blanc Palace, Central de Autocares (Norbus i Torres) de Menorca, Sonostudi, Coca cola, Diari Menorca, Cerveses Illa, Air Europa, Ibo Engienering i la Cam (Fundación Rose).

Un avió cap els Urals

Segons els organitzadors, cap dels artistes que actuaran, així com tampoc els tècnics, cobraran ni un cèntim per la seva feina. Tots ho faran solidàriament.

L'objectiu de l'associació ASFARU és que amb la recaptació de les entrades als concerts es pugui aconseguir omplir l'avió que Iberia posa a la seva disposició gratuïtament, per tal de fer arribar a més de 6.000 fillets orfes de Rússia el material per a cobrir les seves necessitats bàsiques.