Obra de paper. A més de la producció gràfica, Rabal exhibirà una peculiar peça audiovisual, un sobre animat molt rialler - M.R.

TW
0

Des de l'arribada del correu electrònic els usuaris d'anar per casa ja gairebé ni recordem aquells sobres i segells que durant anys i anys ens van permetre mantenir una comunicació fluïda. En homenatge a aquells embolcalls de paper que atresoraven missatges, l'artista Març Rabal inspirà la seva darrera producció "Correu Ordinari 2011" amb la que aquest dijous es presenta a la prestigiosa fira Estampa de Madrid.

La catalana, molt lligada en la seva trajectòria a Menorca, estrenà el passat setembre la proposta a la galeria Montcada de Barcelona. "El carrer, on es troba el Museu Picasso, em va inspirar també una sèrie dedicada al pintor", explica. Una picada d'ullet reflectida en obres customitzades com "Les senyoretes d'Avinyó" o el "Guernica". La galeria Setba, de la Ciutat Comtal, s'interessà per la col·lecció i proposà a Rabal participà a Estampa dins el marc del seu expositor. "És el primer projecte seriós que porto a Madrid, així que estic molt il·lusionada", afirma l'autora que serà present a la capital entre els propers dies 20 i 23. La proposta es completa amb la segona part de "Mutatis Mutandis" i pel llibre acordió "Metamorfosis".

"La idea de pintar els sobres fou arrel de trobar un bon grapat d'ells al mercat Els Encants, a Barcelona", senyala Rabal qui avança que el proper desembre participarà a l'habitual proposta nadalenca de les galeries Artara i Argos de Maó amb una altra sèrie de sobres inspirats per a l'ocasió en Menorca. "Li dec molt jo a l'Illa" subratlla.