TW
0

autofitxa
Em dic Juli Martí, sóc des Mercadal però visc a Maó. Treballo a una botiga de recanvis d'hoteleria. Tenc 33 anys i la meva gran afició és el triatló, esport al qual dedic tot el temps lliure. També m'agrada anar a cercar esclata-sangs encara que no sigui gaire trobador.

Quan comença el seu interès per aquest esport individual i de resistència com és el triatló?
Jo havia fet ciclisme des que tenia tretze anys a nivell de competició. Amb 19 anys vaig decidir practicar-ho d'una manera no tan intensa i l'any 2002 fou quan vaig decidir participar en un triatló que es celebrava a Punta Prima, sense saber-ne gaire cosa. I em va agradar molt. Jo diria que em vaig quedar amb el 'gusanillo'. El canvi gros va venir fa uns dos anys, quan vaig començar d'una manera més seriosa.

Tot i fer tant de temps que havia participat en aquell triatló de Punta Prima?
Crec que em va venir de nou l'interès pel boom que hi va haver a nivell nacional i que, a més, jo ja ho havia provat. A Espanya teníem referents a nivell mundial i van començar a sortir més triatletes, més competicions i moltes més inscripcions. De fet, vaig participar al primer triatló quan només duia dos mesos practicant la natació. També he de dir que en ser esportista tota la vida, això d'elegir el triatló també fou com un nou repte a aconseguir.

Què diria que captiva d'aquest esport?
Que no és monòton, és molt entretingut. És un esport molt complert on intervenen molt factors ja que combina natació, ciclisme i carrera a peu. També he de dir que aquesta vessant divertida duu el seu contrapunt i és que és un dels esports més durs.

Quant de temps hi dedica a l'entrenament?
Entre tres i quatre dies a la natació i al ciclisme i entre dos i quatre a la carrera a peu. A la setmana hi dedico unes 15 o 17 hores.

Al triatló Extreme Man de setembre va quedar de nou com el millor menorquí i a més amb un afegit, la vessant solidària, veritat?
Vaig fer millor de Menorca i de Balears. De triatletes a les Illes n'hi ha que poden estar al meu nivell o més, però per calendari no van poder venir, va ser el que em va dur a aconseguir aquest lloc. És molt agradable perquè fas un esforç. Jo crec que la motivació és molt important en tot allò que vols aconseguir. I la vessant solidària, ens ho vam proposar i ho vam aconseguir.

S'ha proposat algun objectiu a assolir?
L'objectiu és anar millorant i millorant, sobretot el temps.