Aquest dissabte les bicicletes envairan les carreteres menorquines. - Arxiu

TW
0

L'onzena Volta Cicloturista Internacional a Menorca ja és aquí. Aquest dissabte les bicicletes envairan les carreteres menorquines en una edició en la que l'entitat organitzadora, l'Associació Cicloturista de Menorca, vol retre homenatge a la "Vuelta" a Espanya pel seu 75 aniversari.

I ho farà amb la presència de personatges rellevants en la història d'aquesta competició, com el director general de la "Vuelta", Ja­vier Guillén, i els corredors Melcior Mauri, Angelino Soler, José Luis Laguía, Miguel Ángel Iglesias, Toni Vallory, Adolfo Bello i Joan Horrach. Una altra presència destacada és la de Joan Llaneras, mentre que qui finalment no podrà assistir serà Alejandro Valverde, que no ha estat autoritzat per la Federació Espanyola de Ciclisme per la suspensió que el corredor té en vigor fins l'1 de gener de 2012.

Una cita, la d'enguany, que compta amb 250 inscrits, dels quals uns 150 arriben de la resta d'Espanya i una vintena d'Anglaterra. Els corredors més veterans que prendran part a la curs seran el català Antoni Poch i el basc Jesús Ibisate, de 84 i 83 anys, respectivament.

Els actes de la Volta Cicloturista començaran demà amb una excursió en bicicleta fins a Mercadal per visitar l'Exposició "Ciclismo y bicicletas" al Recinte Firal, i la recepció de benvinguda a participants i acompanyants. Ja dissabte hi haurà la primera etapa, amb un recorregut de 109 quilòmetres, amb inici i final a Maó. Diumenge, la segona etapa serà de 64 quilòmetres entre Maó i el Toro, que acabarà amb un dinar d'acomiadament al recinte firal de Maó.