TW
0

Que el Camí de Cavalls pot convertir-se en una eina efectiva per a la desestacionalització de la temporada turística es fa patent en comprovar l'interès que comença a suscitar entre els aficionats al món del cavall. L'exemple més clar és el grup de 34 genets que, des de dissabte i fins el proper divendres, està recorrent el traçat complet d'aquesta ruta perimetral, 185 quilòmetres, podent ser un clar precedent del potencial que es pot arribar a explotar si les coses es fan ben fetes.

De fet, parlant en termes eqüestres, l'interès pel Camí de Cavalls és clar en temporada baixa. "Tenim herba garantida i també aigua per als cavalls, a l'estiu fa massa calor i és un problema pels animals", explica Joan Pi, de l'Associació de Marxes a Cavall de Catalunya, l'entitat a la que pertanyen els participants a l'expedició.

Itinerari
Dels 34 cavalls que transiten aquests dies pel Camí de Cavalls, 18 van arribar a l'Illa en vaixell dissabte dematí, i la resta són de la finca de Son Àngel. El mateix dia d'arribada es va fer un berenar en aquest lloc proper a Cala Morell. Després, la filera de cavalls va iniciar l'excursió, primer en direcció a aquesta urbanització al nord de Ciutadella, i després cap a Cala en Blanes.

Ja diumenge, els excursionistes van seguir cap a Ciutadella, on l'alcalde, José María de Sintas va oferir una recepció a la mateixa Plaça des Born. Acabat l'acte, i després de passar pel centre antic, els cavalls es van dirigir cap a Son Xoriguer, on van fer aturada per dinar, i cap a Macarella després, platja on els equins van passar la nit.

Dilluns els cavalls van partir de Macarella i van arribar fins Canutells, mentre que ahir van recórrer el tram que va des de la urbanització fins al centre eqüestre Equimar des Castell, on van passar la nit. Per avui, el grup té previst dinar a Favàritx i dormir a la platja d'Addaia, mentre que demà dinaran a Cala Tirant i faran nit a l'aparcament de la platja de Cavalleria. Ja divendres els cavalls acabaran la ruta allà on la van començar, a Son Àngel, després d'haver dinat a Ets Alocs.

Tot i que van iniciar el recorregut 34 cavalls, avui parteixen cap a Catalunya un total de 10 persones, pel que el grup que acabarà la travessia serà més reduït.

Punts a millorar
Aquesta iniciativa està servint per valorar alguns aspectes que es podrien o s'haurien de millorar si es pretén treure profit del Camí de Cavalls. Per a Joan Pi, la pernoctació és una de les assignatures pendents. "Fan falta agroturismes o cases per poder dormir sense haver d'allunyar-nos de la ruta. No fa falta gaire, per als cavalls només es necessita un espai amb troncs o cordes per lligar-los, i nosaltres tampoc no demanem res especial. Aquests dies el que fem és que dos de nosaltres es queden a dormir amb els cavalls a la platja, i la resta anem a dormir a l'hotel de L'Oar, a Ferreries. Cada dia hem de matinar per iniciar la ruta a bona hora", explica. "En una jornada es poden fer tranquil·lament uns 25 quilòmetres, estaria bé que hi hagués punts de descans repartits per tot el camí", puntualitza.

Quant al traçat, els genets consideren que és perillós en alguns punts de la costa nord. "Punta Nati és complicada, hi ha molta roca i molta pendent". En relació a la costa sur, "és perfecte, no hi ha cap problema per passar amb els cavalls", conclou.